Книга за боење деца за безбедност дома

Денес е добро познато дека сторителите главно напаѓаат деца кои изгледаат слаби и не многу самоуверени. Значи, се чини најважната заштита на детето да биде силно самопочитување но и признавање на опасни ситуации.

Боење страници за деца безбедност - опасности дома

Нашите страници за боење за разни опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги чувствителизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Со кликнување на врската се отвора страницата со соодветната Шаблон за боење:

Внимание на страницата за боење жешко - внимавајте со превенцијата на шпоретот

Далеку од шпоретот - внимавајте, жешко е

Страница за боење Не играјте со оган - превенција

Никогаш не си играјте со оган

Бојата страница не работи во куќата - превенција

Не во куќата
трките

Боја слика Не качувајте се на мебел

Не качувајте се на мебел

Боја страница бидете внимателни на шпоретот

Не посегнувајте по шпоретот

Ние секогаш ве сакаме дури и кога ве караме за боење

Да има loveубов и покрај расправиите

Пушењето е лошо за вашите здравствени страници за боење

пушењето е штетно

Боја страница Не оставајте ништо на скалите

Не оставајте ништо на скалите

Боја страница не допирајте приклучоци

Останете подалеку од електрични приклучоци

Однесување на боење на страници кога има пожар

Однесување во случај на пожар

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!