Бои на летни сезони

Kaum etwas fasziniert kider mehr als der ständige Wechsel der Jahreszeiten von Frühling zum Sommer und wieder in die kälteren Monate von Herbst und Winter. Umso schöner, wenn Sie als Eltern den Wechsel der Natur mit pädagogischem Material wie Ausmalbildern unterstützen und die Fantasie der kider beflügeln können.

Лето боење страници

Затоа што секоја сезона носи своја магија. Ein Klick auf eine Zeichnung öffnet die Seite mit der jeweiligen Sommerbild zum Ausmalen:

Боење страница лето
Боење страница лето

Боење страница лето
Sommerfeeling

Боење страница за пливање во базен со весло
Весло базен во градината

Боење страница лето
draußen spielen im Sommer

Боење страница за пливање во базен на отворено
отворен базен

Велосипедска турнеја

Лизгалка за базен

Бесплатна шаблон за слика за прозорци летна ливада
Летна ливада

Wortsuchrätsel für kider
Worträtsel Sommer

да јаде мраз

Боење страница лето
Летен одмор

Боја страница за лето од прозорецот
Blick aus dem Fenster

Боење страница лето на езерото
Sommer am See

Боење страница лето
Sommermorgen

Боење страница лето
kider im Sommer

Malvorlage Sommer - Sommerbild
Конечно лето!

Боење страница за јадење сладолед
да јаде мраз

Боење страница за изградба на летен замок од песок
Sandburg bauen

Боење страница лето
In der Hängematte chillen

Боење страница за кампување со камперски оган - празници
Zelten mit Lagerfeuer – Ferien

Боење страница слајд на вода отворен базен
Wasserrutsche Freibad

Malvorlage Die Sonne lacht
Die Sonne lacht

Malvorlage Sommerfeeling
Sommerfeeling

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.