Доаѓање страници за боење | државни празници

Добредојдовте на нашите страници за боење, кои обработуваат разновидна тема за празници. Нашите слики во боја за Advent нудат оптимална основа да ги подготвиме помладите девојчиња и момчиња за голема прослава и разиграно да се справиме со нив Исто како што треба да биде во Адвент.

Страници за боење на сезоната на настани

Родителите ги користат страниците за боење за Адвент како можност да го приближат детето до одредени сезони на доаѓање и Божиќ. Со кликнување на врската, се избира избраната страница со шаблонот за боење на темата Адвент:

Боење страница АдвентСезона на доаѓање

Боење страница Advent венец за боење

Велигден на вечерта

Урнек на календарот за доаѓање за боење и ракотворби

Урнек на календарот за доаѓање

Боење страница Адвент

доаѓањето

Боење страница Доаѓање време

Сезона на доаѓање

Боење страница Вечер венец

Велигден на вечерта

Боење страница Адвент

доаѓањето

Боење страница Свеќи за доаѓање

Свеќи за доаѓање

Боење страница Сезона на доаѓање - свеќа и starsвезди

Свеќа и starsвезди

Боење страница свеќи за доаѓање

Свеќи во Адвент

Боење страница Вечер венец

Декорација на венец

Самиот календар за доаѓање на Тинкер

Самиот календар за доаѓање на Тинкер

Зошто всушност имаме венец Адвент?

„Зошто всушност имаме Адвентски венец?“ - „Да, тоа е она што отсекогаш сакав да го знам“, одговарам. Знам само дека Адвент всушност значи доаѓање и дека светлината природно значи надеж “.

Направив истражување и наскоро ќе може да и објаснам на ќерка ми за што се состои плетениот венец од ела и четирите свеќи - и секако зошто имаме венец Адвент.

Првиот Адвентски венец во историјата беше оној на Јохан Хинрих Вихерн. Livedивеел од 1808 до 1881. Се грижел за неколку сиромашни деца и се преселил со нив во стара куќа. Бидејќи децата постојано го прашуваа за Божиќ, во 1839 година тој изгради дрвен венец со дваесет мали црвени и четири големи бели свеќи од старо тркало. „Но, зошто с still уште имаме Адвент венец денес?“, Ќерка ми инсистира на своето прашање. „Хм, можеби затоа што децата денес се исто нетрпеливи како порано?

Не можам да одговорам на прашањето зошто и денес имаме венец на Адвент. Она што е сигурно, сепак, е дека оваа протестантска традиција, која брзо стана, беше прифатена и од католиците. Така се одвиваше од година во година.

На ќерка ми и кажувам за симболиката на венецот. Некои велат дека зелената од елата обично се залага за зелена и надеж, кружна форма за самиот живот.И свеќите, тие се секако светлината и надежта што доаѓа од раѓањето на Исус.

„И зошто секоја година купувате венец на Адвент само затоа што сите го прават тоа и поради тоа треперење?“, Со намуртено ја прашува ќерка ми. Се прашувам колку таа веќе знае за симболите, тогаш само велам. „Затоа што тоа е убава традиција.“ Засега е задоволна од тоа!


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.