Ракотворби со деца - филетинг на игла

Во Чувство на игла со деца Не само што се направени прекрасни креации од волна, туку и одлични подароци во исто време. Чувствуваните синџири на клучеви се погодни за почетници. Потоа можат да бидат подарени на дедо и баба за Божиќ.

Чувство на игла со деца

на Чувство на игла со деца всушност ви треба само малку основна опрема, што исто така не е особено скапо.

Чувство на игла
Чувство на игла - © nasty3a / Adobe Stock

Потребен ви е кујнски сунѓер, волна погодна за сув филц, лист од гума од пена и игли за миење. И за крај, но не и најважно, секачи за колачиња. Овие работи за Чувство на игла со деца може да се најдат во секоја добро снабдена занаетчиска продавница, но може да се добијат и преку Интернет.

Чувство на игла со деца: прстените на копчињата како прва работа

Прво на сите, побарајте го тоа Чувство на игла за деца форма. Најдобро е да се избере форма без рабови или тесни точки за почеток, срцето е добро за почетници. На дното е подлога или друга површина како што е кујнски одбор. Пена гумениот лим е поставен на врвот и сунѓер над него. Детето ги избира своите омилени бои од чувствуваната волна (две или три нијанси на црвено за срце изгледаат одлично заедно!).

Следниот чекор е Чувство на игла со деца ја намоташе чувствуваната волна во форма што веќе треба да биде на сунѓер. Сега поместете ја иглата за чувство стабилно нагоре и надолу, така што волната станува матна. По некое време, кога волната веќе малку се зацврсти, ќе го свртите калапот и ќе го повторувате процесот додека не почувствувате убав приврзок.

На крајот можете да ивлечете мала нишка со игла и да и закачите клучен прстен на неа! Одлични идеи за игла со деца се клучни прстени во форма на starsвезди, ледени цвеќиња, елки или мажи од джинджифилово, особено за Божиќ.