Цитира пиво

Сè уште еден од омилените пијалоци на Германците, доволно причина да разгледате неколку цитати на темата пиво.

Цитати за пиење пиво

Цитати за пиење пиво
Цитати за пиење пиво - © кармакома / Adobe Stock

При подготовка на пиво, вода, слад и хме се мешаат заедно и биохемиски се менуваат преку ферментација преку додавање на квасец. Прелистајте низ нашата колекција од најубавите цитати и мудрост за пивото: 

 • Vивописни извештаи за патувања го прават опиплив развојот на некултурата од машко пеење до машко рикање. Колку е погласен бучавата и колку е полош воздухот, толку е појасно сфаќањето дека во борбата за правото на слобода, времето да ја смислите вашата фраза, тече пиво. Карл Краус
 • Пиво на вино, пушти го! Вино на пиво, ве советувам! Германска поговорка
 • Пивото е најубедливиот доказ дека Бог ги сака луѓето и сака да ги види среќни. Бенџамин Френклин
 • Пиво и шнапс - пијалоци на луѓе кои се запознаени со магла и дожд. Хајнрих Хајне
 • Пивото што не се пие штотуку пропадна во работата. Александар Мејер
 • Малата буржоазија има три вистински страсти: пиво, озборувања и антисемитизам. Курт Тучолски
 • Германците не се подобруваат во странство од извозното пиво. Хајнрих Хајне
 • Првата должност на синовите на музите е да се навикнат на пивото. Вилхелм Буш
 • Голтка вода или пиво ќе ја избрка жедта, парче леб ќе го оддалечи гладот, а Христос ќе ја избрка смртта. Мартин Лутер
 • Силно пиво, кисел тутун и собарка во гипс, тоа е мојот вкус. Јохан Волфганг фон Гете
 • Никој не живее кој е бездушен, само го погодува таму и овде; во корист на ова, она за чест и тоа за колбаси и баварско пиво! Фридрих Халм
 • Во книжевната асоцијација повеќе ги сакам роласите колбаси и пивото! Хајнрих Виерорд
 • Колку повеќе пиете, толку повеќе го фалите сопственикот и неговото пиво. Jeanан Пол
 • Не проповедајте вода на оние кои сакаат само пиво. Емил Гет
 • Ако пијам вода, молчам. Ако пијам пиво, станувам мрзлив. Ако пијам вино, ќе се заситам. Не знам што да пијам! Јохан Мајкл Мошерош
 • Дали полицијата забранува продажба на незрело овошје и кисело пиво, зошто да не и незрели книги? Рудолф фон herеринг
 • Многу битки се водеа и победуваа од војници кои се хранеа со пиво. Фридрих Вилхелм Велики
 • Колку мрачна тежина, куцање, влага, наметка, колку пиво има во германската интелигенција! Фридрих Вилхелм Ниче

Песна за хме - од Чарлс Едуар Дубок

Хоп рече: Јас сум тука на земја,
Ајде, поддржи ме, еднаш ти благодарам како пиво -
Знам дека нема да ти пречиш.

Јас го поддржав, тогаш беше речено: врзи ме цврсто,
Така што ветерот ме остава да созревам мирно;
Знам дека нема да ти пречиш.

Го врзав; тогаш се јави: сега е време
Избери ме и доведи ме брзо на Спреј:
Знам дека нема да ти пречиш.

И јас го носев таму; но наскоро
Дали повторно звучеше: во котел сега! тој мавта!
Знам дека нема да ти пречиш.

Јас го сварив; тогаш тој прашува: сега во бурето,
Во темно буре, а потоа во светло стакло!
Знам дека нема да ти пречиш.

И кога стаклото се прелеа со пенење
Потоа ме тропна да ти се заблагодарам и ми се јави:
Ех, ах, вие лабаво стоите на нозе!

 

Среќни сме што додаваме повеќе цитати во нашата колекција од најубавите цитати и мудрост за пивото. Sie finden bei uns viele kostenlose Ausmalbilder mit kindgerecht gestalteten Motiven für Jungen und girl. Begleitet von Bastelvorlagen, kindgerechten Rätseln, Vorlagen für Rechenübungen, Spielideen und für die Eltern ein Elternportal. Die Malvorlagen eignen sich für kider vom kidergarten bis zur Grundschule. Denn Ausmalen der Malbilder fördert Auge-Hand-Koordination, Grob- und Feinmotorik, Kreativität, Schriftbild und lässt der Fantasie der kider viel Freiraum. Und unsere Vielzahl an Motiven steigert bei jedem kid die Motivation, sich mit Ausmalen die Zeit vertreiben zu wollen.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.