Цветни мандали за деца

Мандалите се тркалезни или квадратни обрасци кои секогаш се вртат околу централната точка. Очигледниот хаос на дезените се обликува и се смирува веднаш штом мандалите се обојат со различни пенкала. Нашите мандали се идеални за да се концентрираме на нешто и да го оставиме зад себе стресниот секојдневен живот или други проблеми.

Цветни мандали и цветни мандали

Ова е посебен предизвик за децата поради неопходната концентрација и работата со пенкало. За да ја пренесете потребната забава, прелистајте мандали од животни тука. Со кликнување на цртежот се отвора страницата со посакуваната мандала:

Цветни мандали за деца - бесплатни страници за боење
Цветна мандала

Цвет / цвет мандала за деца
Цвет / цвет мандала за деца

Цвет / цвет мандала за деца
Цветна мандала

Цвет / цвет мандала за деца
Цвет / цвет мандала

Цвет / цвет мандала за деца
Цвет / цвет мандала за деца

Цветна мандала за деца
Цветна мандала

Цветна мандала за деца
Детски цвеќиња од мандала

Цветна мандала за деца
Цветна мандала за деца

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!