Хумор - s вели овците на косилката

Еден мудар цитат од Јоаким Рингелнатц гласи: „Хуморот е копче што спречува јака да пукне.“ Со одредена унца хумор, секогаш е можно да се помине низ животот позитивно и во некои тешки ситуации со насмевка, или почесто со срдечна смеа за совладување.

Овците околу косилката велат: "Мах!"
Косилката им вели на овците: "Јас нема да дозволам да нарачате ништо!"

Вели овците на косилки
Овците околу косилката велат: "Мах!"

 

Среќната личност автоматски им се чини поубава и полична на другите. Докажано е и дека дури и вештачки предизвиканата насмевка доведува до подобро расположение. Затоа е важно никогаш да не ја изгубите смислата за хумор и да се навикнете на позитивно размислување и широко смеење за подобар квалитет на живот.

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!

Најдобро од Денглиш

Се вели дека германскиот јазик е тежок јазик. Или тешко? Во секој случај, не станува полесно кога учите странски јазик. Ова е особено точно за идиомите, чие потекло е честопати непознато. Од каде потекнува фразата со ова „хорско општество“?

Германски идиоми смешни на англиски

Постојат многу страници со овие намерно неточни преводи на англиски јазик. Но, тоа беше премногу збунувачки за нас. Доволно причина за сами да собереме смешни преводи и да ги направиме најдобрите од нив по азбучен ред:

 • Германски идиоми смешни на англиски
  Германски идиоми смешни на англиски

  Слепо пилешко наоѓа и некогаш жито

 • Надарениот коњ изгледа не како во уста - не изгледате како подарок во уста
 • Повторно она што научи - повторно научи нешто
 • Повторното гледање прави радост
 • Врзете некого мечка на врвот - врзете некого со мечка
 • Комора, комора! - Соба, соба!
 • Затвори го прозорецот, влече како супа од штука! - Затвори го прозорецот, влече како супа од штука!
 • Доаѓа време, доаѓа совет
 • Чини колку сака - чини колку сака
 • Не барајте сонце - не барајте сонце
 • Не играјте со навредената ливерза - не играјте навредена колбас од црн дроб
 • Уживајте во животот во полни возови - Уживајте во животот во потполност
 • Рамноправно се губи - ќе започне
 • Доживејте сино чудо - доживејте сино чудо
 • Дај не така натаму
 • Тој е на маса - Тој е на масата
 • Тој самиот се направи, мене ништо, ти ништо од прашина - Тој не се грижеше за мене, ништо за тебе
 • Рај, газ и предиво! - Рај, газ и конец!
 • Тука поштата се исклучува - Ова е местото каде што поштата се исклучува
 • Хола, дрвената бајка - Хола, шумската самовила
 • Јас сум foxdevilswild - јас сум fox devil wild
 • Тежок сум за жица - тежок сум за жица
 • Станувам криза
 • Верувам дека се хакира
 • Верувам дека свирчето свирка
 • Можам да пеам песна за тоа
 • Не можам да ја видам шумата пред погласните дрвја - не можам да ја видам шумата за дрвјата
 • Паѓам од сите облаци
 • Знам како зајакот трча - знам како зајакот трча
 • Ме знам овде - го знам мојот пат овде
 • Скршен ме смее
 • Морам да бивол за утре навистина повторно доста - навистина треба да бидам бивол за утре
 • Мислам дека сум пајак - мислам дека сум пајак
 • Јас разбирам само железничка станица
 • Не е добро да јадете цреши со вас
 • Jack Steam во сите сокаци - Jack Steam на сите улици
 • Натерај ме да не сум вклучен
 • Направи мува
 • Ме праша дупка во стомакот
 • Никој не можам да стигнам до водата
 • Мојот автомобил има откажан дух
 • Мојот англиски јазик не е жолто од јајцето, но оди - Мојот англиски јазик не е жолтото од јајцето, но работи
 • Мојот англиски е под сите свињи - мојот англиски е под сите свињи
 • Мојот прекрасен господин клуб за пеење
 • Не подеднакво паѓајте со вратата во куќата
 • Сега е рерната, но излезе

Сега тоа оди, но реално околу колбасот - Сега станува збор навистина за колбасот

 • Сега ја имаме салатата - Сега ја имаме салатата
 • Сега седиме доста убаво во мастило
 • Тоа не ме интересира гравот
 • Тоа не ме прави никој толку брзо потоа
 • Има смеење да кокошките - покрив смеење да кокошките
 • Дали сте вистински рамни, или? - Навистина сте истоштени, нели?
 • Станува да, кучето во тавата е лудо. - Кучето во тавата полудува.
 • Оваа свињарница мора да ја оддалечите. - Вие самите треба да се ослободите од овој хаос.
 • Што е тоа тогаш за соковница? - Каква продавница за сокови е тоа?
 • Тежок си на шумата. - Тешко си на погрешен пат.
 • Ме носиш на палма
 • Ме одиш на будилник. - Болка си во задникот.
 • Изгледаш глупаво од алиштата
 • Исто така, секогаш мора да ја додавате вашата синап, што? - Секогаш треба да ја додадете вашата синап, нели?

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!