Читање стрипови - детски стрипови

За многу луѓе, стриповите не се ништо повеќе од сликовници. Во детално дизајнираните брошури има многу повеќе. Дури и во античко време, сликите се користеа за да им се раскажува на потомците приказни.

Детски стрипови - забавни и едукативни

Причината за популарноста на стриповите лежи во уметничкиот дизајн на приказните. Стрипот пренесува приказни на начин на кој само зборовите никогаш не можат да го направат. Класичните стрипови се приказни за суперхерои, патки или приказни за научна фантастика, но не постојат ограничувања за приказните во списанијата. Скоро секој жанр што може да се најде во книгите има еквивалент како стрип.

Antonia - Zeitreise Comic
kidercomics

Стрипот е особено популарен кај децата, бидејќи комбинацијата на живописни слики и возбудливи приказни им овозможува на децата брзо да се потопат во светот на фантазијата. А, стриповите можат да имаат исто толку ефект на учење и подеднакво позитивен ефект врз нивниот развој, како и класичната литература.

Секој што мисли дека стрипот може да се најде само стар и да чита читање на чекална е многу погрешен. Дури и ако новите медиуми станаа популарни кај децата во последните години, тоа останува Астерикс и Обеликс или Мики Маус nach wie vor klassische Dauerbrenner.

Nicht wenige große kider, die eigentlich über das Alter hinaus sind, die bunten Bilder zu lesen, haben sich dem Zauber dieser Welten nie ganz entziehen können. Was macht Comics so beliebt und warum feiern sie allem Anschein nach ein Comeback?

Мали слики со голема порака

Во стрип, приказната се раскажува во форма на серија слики што биле едноставни цртежи на рацете кога биле создадени овие брошури. Неколку зборови се доволни за да се подвлече графичкиот израз и да му се даде вистинскиот вкус.

Многу возрасни денес сè уште ќе се сеќаваат на стриповите што им биле толку важни во нивното детство. Бројките беа - во зависност од тоа колку години читателот денес има - веројатно веќе испечатени и во боја. Но, тие имаа едно нешто заедничко со нивните претходници, меурчињата за говор и мислите облаци во малите извадоци беа само одлични!

Изјавите беа заменети со низа прашалници или извичнички, што беше доволно затоа што секој читател можеше да сочувствува со чувствата на ликовите. Но, се разбира, беа испечатени и текстови за да одговараат на сликите, тие ја раскажуваа приказната со кратки и концизни реченици. Стрипови дури беа повикувани секвенцијална уметност затоа што тие се во состојба да раскажат приказна со слика во најмал простор.

Причината зошто стриповите се толку популарни кај децата е што тие постојано ги носат значењата за оваа група читатели смешно, чудно или смешно може да се изедначи. Тие не се грижат за вревата што ја направија возрасните и владееше околу малите шарени тетратки. Themе ги најдете забавни и забавни и сè уште возбудливи дури и во денешниот свет на дигитална забава.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас.


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.