Изјава за приватност

Изјава за приватност

1) Информации за собирање на лични податоци и податоци за контакт на одговорното лице

1.1 Задоволни сме што ја посетувате нашата веб-страница и ви благодариме за интересот. Во продолжение ќе ве информираме за постапувањето со вашите лични податоци кога ја користите нашата веб-страница. Лични податоци се сите податоци со кои може да се идентификувате лично.

1.2 Лицето одговорно за обработка на податоците на оваа веб-страница во смисла на Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR) е Оливер Клајн, Оливер Клајн - Купи продава онлајн, Breslauer Str. 18, 65589 Хадамар, Германија, Тел: 06433 815142, Е-пошта: inhaber@buysellonline.de. Лице одговорно за обработка на лични податоци е физичкото или правно лице кое самостојно или заедно со други одлучува за целите и начините на обработка на личните податоци.

1.3 Од безбедносни причини и за да се заштити преносот на лични податоци и друга доверлива содржина (на пример, нарачки или прашања до одговорното лице), оваа веб-страница користи SSL или. Шифрирање на TLS. Може да препознаете шифрирана врска со низата знаци „https: //“ и симболот за заклучување во линијата на прелистувачот.

2) Собирање на податоци при посета на нашата веб-страница

Во случај на само информативна употреба на нашата веб-страница, односно ако не се регистрирате или на некој друг начин не ни дадете информации, ние само собираме податоци кои вашиот прелистувач ги пренесува на нашиот сервер (таканаречени "датотеки на серверот"). Кога ја посетувате нашата веб-страница, ги собираме следните информации што е технички неопходно за нас да се прикаже веб-страницата:

 • Нашата посетена веб-страница
 • Датум и време во времето на пристап
 • Големина на податоци испратени во бајти
 • Извор / референца од која сте стигнале на страната
 • Користен пребарувач
 • Користен оперативен систем
 • Користена IP адреса (доколку е применливо: во анонимна форма)

Обработката се врши во согласност со член 6 став 1 lit. f DSGVO врз основа на нашиот легитимен интерес за подобрување на стабилноста и функционалноста на нашата веб-страница. Преносот или друга употреба на податоците не се одвива. Сепак, го задржуваме правото ретроспективно да ги проверуваме лог датотеките на серверот доколку конкретните докази укажуваат на незаконска употреба.

3) колачиња

За да ја направиме посетата на нашата веб страница привлечна и да овозможиме користење на одредени функции, ние ги користиме т.н. колачиња на различни страници. Ова се мали текстуални датотеки што се зачувани на вашиот уред. Некои од колачињата што ги користиме се бришат по завршувањето на сесијата на прелистувачот, односно по затворањето на вашиот прелистувач (т.н. колачиња за сесија). Други колачиња остануваат на вашиот уред и да им овозможи на нас или нашите партнерски компании (трета страна колачиња), прелистувачот при вашата следна посета да го признае (упорни колачиња). Ако се поставени колачиња, тие собираат и обработуваат индивидуални кориснички информации како што се податоци за прелистувачот и локацијата, како и вредности на IP адреса на индивидуална основа. Постојаните колачиња автоматски се бришат по одреден период, што може да се разликува во зависност од колачето.

Доколку личните податоци се обработуваат и од индивидуални колачиња што ги спроведуваме ние, обработката се одвива во согласност со чл. 6 став. 1 ос. Б. БДПР или за извршување на договорот или во согласност со чл. 6 став. 1 д. Г. ГДПР да ги заштитиме нашите легитимни интереси што е можно подобра функционалност на веб-страницата, како и клиент-пријателски и ефективен дизајн на посетата на страницата.

Може да работиме заедно со партнери за рекламирање кои ни помагаат да ја направиме нашата веб-страница поинтересна за вас. За оваа цел, колачињата од партнерските компании се чуваат и на вашиот хард диск кога ја посетувате нашата веб-страница (колачиња од трети страни). Ако работиме со гореспоменатите партнери за рекламирање, ќе бидете информирани индивидуално и одделно за употребата на таквите колачиња и обемот на информациите собрани во следните ставови.

Забележете дека можете да го поставите вашиот прелистувач така што ќе бидете информирани за поставувањето на колачиња и индивидуално да одлучувате за нивното прифаќање или да го исклучите прифаќањето на колачиња за конкретни случаи или воопшто. Секој прелистувач се разликува во начинот на кој ги управува поставките за колачиња. Ова е опишано во менито за помош на секој прелистувач, кој објаснува како да ги промените поставките за колачиња. Овие можат да се најдат за соодветниот прелистувач под следниве линкови:

Интернет-истражувач: http://windows.microsoft.com/de-DE/windows-vista/Block-or-allow-cookies
Firefox: https://support.mozilla.org/en/kb/cookies-allow-and-dispose
Хром: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=de&hlrm=en&answer=95647
Сафари: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/sfri11471/mac
Опера: http://help.opera.com/Windows/10.20/de/cookies.html

Забележете дека ако не прифаќате колачиња, функционалноста на нашата веб-страница може да биде ограничена.

4) контактирајте не

Кога контактирате со нас (на пример, користејќи ја формата за контакт или е-пошта), личните податоци се собираат. Кои податоци се собираат кога се користи образец за контакт може да се види од соодветната форма за контакт. Овие податоци се чуваат и се користат исклучиво со цел да одговорат на вашето барање или да воспостават контакт и придружната техничка администрација. Правната основа за обработка на овие податоци е наш легитимен интерес да одговориме на вашето барање во согласност со чл. 6 став. 1 lit.f GDPR. Ако вашиот контакт е насочен кон склучување договор, дополнителна правна основа за обработка е член 6 (1) (б) GDPR. Вашите податоци ќе бидат избришани откако вашето барање ќе биде обработено. Ова е случај ако од околностите може да се заклучи дека предметното прашање е конечно расчистено и под услов да не постојат законски услови за задржување.

5) Обработка на податоци за обработка на донации

За обработка на донациите што може да ни ги испратите, ние обично ги обработуваме следниве лични податоци: име и презиме, адреса, адреса за е-пошта.

Вашите податоци ќе бидат зачувани од нас заедно со информациите за висината на донацијата, ритамот на донацијата и целта на донацијата и ќе се чуваат десет години.

Во зависност од избраниот начин на плаќање, горенаведените податоци исто така ќе бидат проследени до давателот на услуги за плаќање што сте го избрале за донацијата и ги обработиле таму исклучиво и само доколку е потребно за да ја процесирате вашата донација.

Обработката спомената погоре се спроведува врз основа на член 6 (1) (б) GDPR и се користи исклучиво за правилно процесирање и евидентирање на вашата исплата на донацијата. Складирањето во период од 10 години се заснова на чл. 6 ст. 1 лит. C GDPR во врска со Дел 147 AO, според кој ние сме предмет на соодветна обврска за складирање во текот на деловниот процес.

6) коментар функција

Како дел од функцијата за коментари на оваа веб-страница, покрај вашиот коментар, информациите за времето на пишувањето на коментарот и името на коментаторот што сте го одбрале ќе бидат зачувани и објавени на оваа веб-страница. Понатаму, вашата IP адреса ќе биде најавена и зачувана. Ова складирање на IP адресата се прави од безбедносни причини и во случај кога субјектот на податоците ги повредува правата на трети лица или објавува незаконски содржини со поднесување на коментар. Ни треба вашата e-mail адреса за да ве контактираме ако некоја трета страна му се спротивстави на објавената содржина како незаконска. Правните основи за складирање на вашите податоци се Art 6 параграфот 1 lit. b и f DSGVO. Ние го задржуваме правото да ги избришеме коментарите ако тие се противат на трети лица како незаконски.

7) Употреба на социјални медиуми: социјални приклучоци

7.1 Додади ги овие додатоци за обележувачи со решение за Шариф

Нашата веб-страница користи таканаречени социјални приклучоци („додатоци“) од услугата обележувачи AddThis, со која управува AddThis LLC, Inc. 8000 Westpark Drive, Suite 625, McLean, VA 2210, USA („AddThis“) како дел од Со Oracle Corporation управува.

Со цел да се зголеми заштитата на вашите податоци кога ја посетувате нашата веб-страница, овие копчиња не се неограничено интегрирани во страницата како приклучоци, туку користат само HTML-врска. Овој вид интеграција гарантира дека кога ќе ја посетите страницата на нашата веб-страница која содржи такви копчиња, не е воспоставена врска со AddThis серверите. Ако кликнете на копчето, се отвора нов прозорец на прелистувачот и ја повикува AddThis страницата, на која можете да комуницирате со приклучоците таму (доколку е потребно откако ќе ги внесете податоците за најава).

Можете да ја одземете вашата согласност во секое време со деактивирање на активираниот приклучок со повторно кликнување на него. Сепак, одземањето не влијае на податоците што веќе се пренесени на AddThis.

Целта и обемот на собирање на податоци и понатамошна обработка и употреба на податоците од страна на AddThis, како и на вашите сродни права и опции за поставување за заштита на вашата приватност, може да се најдат во информациите за заштита на податоците на AddThis: https://www.addthis.com / приватност / политика на приватност

7.2 Приклучоци на Фејсбук со решение за Шариф

Нашата веб-страница користи таканаречени социјални приклучоци („додатоци“) од социјалната мрежа Фејсбук, со која управуваат Фејсбук Ирска Рибар, плоштад Гранд Канал 4, пристаниште Гранд Канал, Даблин 2, Ирска („Фејсбук“).

Со цел да се зголеми заштитата на вашите податоци кога ја посетувате нашата веб-страница, овие копчиња не се неограничено интегрирани во страницата како приклучоци, туку користат само HTML-врска. Овој вид интеграција гарантира дека кога ќе ја посетите страницата на нашата веб-страница која содржи такви копчиња, не е воспоставена врска со серверите на Фејсбук. Ако кликнете на копчето, се отвора нов прозорец на прелистувачот и ја повикува Фејсбук страницата на која можете да комуницирате со приклучоците таму (доколку е потребно откако ќе ги внесете податоците за најава).

Целта и обемот на собирање на податоци и понатамошна обработка и употреба на податоците од страна на Facebook, како и вашите сродни права и опциите за поставување за заштита на вашата приватност може да се најдат во информациите за заштита на податоците на Facebook: https://www.facebook.com /policy.php

7.3 Приклучок за LinkedIn како решение за Шариф

Нашата веб-страница користи таканаречени социјални приклучоци („приклучоци“) од Интернет услугата на LinkedIn, со која управува компанијата Неограничена компанија на LinkedIn, Wilton Place, Даблин 2, Ирска („LinkedIn“).

Со цел да се зголеми заштитата на вашите податоци кога ја посетувате нашата веб-страница, овие копчиња не се неограничено интегрирани во страницата како приклучоци, туку користат само HTML-врска. Овој вид интеграција гарантира дека кога е пристапна страница на нашата веб-страница што содржи такви копчиња, не се воспоставува врска со серверите на LinkedIn. Ако кликнете на копчето, се отвора нов прозорец на прелистувачот и ја повикува страницата LinkedIn, каде што можете да комуницирате со приклучоците таму (доколку е потребно откако ќе ги внесете податоците за најава).

Целта и обемот на собирање на податоци и понатамошна обработка и употреба на податоците од LinkedIn, како и вашите сродни права и опциите за поставување за заштита на вашата приватност може да се најдат во информациите за заштита на податоците на LinkedIn: https://www.linkedin.com / правна / политика за приватност

7.4 Приклучок за Pinterest како решение за Шариф

Таканаречените социјални приклучоци („додатоци“) на социјалната мрежа Pinterest, управувани од Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Даблин 2, Ирска („Pinterest“), се користат на веб-страницата на продавачот.

Со цел да се зголеми заштитата на вашите податоци кога ја посетувате нашата веб-страница, овие копчиња не се неограничено интегрирани во страницата како приклучоци, туку користат само HTML-врска. Овој вид интеграција гарантира дека кога ќе ја посетите страницата на нашата веб-страница што содржи такви копчиња, не е воспоставена врска со серверите Pinterest. Ако кликнете на копчето, се отвора нов прозорец на прелистувачот и ја повикува страницата Pinterest, каде што можете да комуницирате со приклучоците таму (доколку е потребно откако ќе ги внесете податоците за најава).

Целта и обемот на собирање на податоци и понатамошната обработка и употреба на податоците од Pinterest, како и вашите сродни права и опциите за поставување за заштита на вашата приватност, може да се најдат во информациите за заштита на податоците од Pinterest: https: //about.pinterest .com / de / Политика за приватност

7.5 Приклучок за Твитер како решение за Шариф

Нашата веб-страница користи таканаречени социјални приклучоци („приклучоци“) од услугата микро-блогирање „Твитер“ управувана од Интернационалната компанија Твитер, Уан Камберленд Плејс, улица Фенијан
Даблин 2, D02 AX07 Ирска („Твитер“).

Со цел да се зголеми заштитата на вашите податоци кога ја посетувате нашата веб-страница, овие копчиња не се неограничено интегрирани во страницата како приклучоци, туку користат само HTML-врска. Овој вид интеграција гарантира дека кога ќе ја посетите страницата на нашата веб-страница што содржи такви копчиња, не е воспоставена врска со серверите на Твитер. Ако кликнете на копчето, се отвора нов прозорец на прелистувачот и ја повикува страницата на Твитер, каде што можете да комуницирате со приклучоците таму (доколку е потребно откако ќе ги внесете податоците за најава). Имајте предвид дека кога комуницирате со приклучокот, собраните информации (вклучително и вашата IP адреса) се пренесуваат директно од прелистувачот до серверот Twitter Inc. во САД и се чуваат таму.

Целта и обемот на собирање на податоци и понатамошна обработка и употреба на податоците од Твитер, како и вашите сродни права и опциите за поставување за заштита на вашата приватност, може да се најдат во информациите за заштита на податоците на Твитер: https://twitter.com/privacy

7.6 Приклучоци за Ксинг

Копчето „XING Share“ се користи на оваа веб-страница. Кога ќе ја повикате оваа веб-страница, вашиот прелистувач накратко ќе се поврзе со серверите XING AG („XING“) со кои се вршат функциите „XING Share Button“ (особено пресметката / прикажувањето на контра-вредноста). XING не зачувува ниту еден ваш личен податок кога пристапувате на оваа веб-страница. Особено, XING не зачувува IP адреси. Исто така, нема проценка на вашето однесување за употреба преку употреба на колачиња во врска со „Копчето за споделување XING“. Тековните информации за заштита на податоците на „Копчето за споделување XING“ и дополнителни информации може да се најдат на оваа веб-страница: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection

7.7 PaypalMe како Шерифско решение

Нашата веб-страница користи таканаречени социјални приклучоци („приклучоци“) од давателот на услуги за плаќање PayPal, со кој управува PayPal (Европа) S.à rl et Cie, SCA со седиште во Булевар Ројал 22-24, L-2449 Со Луксембург („PayPal“) се управува. 

Со цел да се зголеми заштитата на вашите податоци кога ја посетувате нашата веб-страница, овие копчиња не се неограничено интегрирани во страницата како приклучоци, туку користат само HTML-врска. Овој вид интеграција го обезбедува тоа дека кога посетувате страница на нашата веб-страница што содржи такви копчиња, не е воспоставена врска со серверите на PayPal. Ако кликнете на копчето, се отвора нов прозорец на прелистувачот и ја повикува страницата PayPalf, на кој можете да комуницирате со приклучоците таму (доколку е потребно откако ќе ги внесете податоците за најава). 

Цел и обем на собирање податоци и понатамошна обработка и употреба на податоците од PayPal, како и вашите права и поставување опции во врска со оваЗа да ја заштитите вашата приватност, погледнете ги информациите за заштита на податоците од PayPal: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full 

8) Онлајн маркетинг

Користење на придружни програми

- Рекламна мрежа за изведба на AWIN
Учествуваме во мрежата за рекламирање на перформанси на AWIN AG, Eichhornstrasse 3, 10785 Берлин (во натамошниот текст „AWIN“). Како дел од своите услуги за следење, AWIN зачувува колачиња за документирање на трансакции (на пр. Водички продажби) на крајните уреди на корисници кои посетуваат или користат веб-страници или други онлајн понуди на своите клиенти (на пр., Регистрација за билтен или поставување нарачка преку Интернет). Овие колачиња служат со единствена цел правилно да го доделат успехот на рекламен медиум и соодветното наплата во рамките на неговата мрежа.
Колаче содржи информации само за тоа кога уредот кликнал на одреден медиум за рекламирање. Индивидуална низа на цифри, што не може да се додели на индивидуалниот корисник, е зачувана во колачињата за следење AWIN, со кои се документирани партнерската програма на огласувачот, издавачот и времето на дејствување на корисникот (кликнете или прегледајте). AWIN собира и информации за уредот од кој се врши трансакција, на пр. Оперативниот систем и прелистувачот за повици. Ако информациите исто така содржат лични податоци, опишаната обработка се одвива врз основа на нашиот легитимен финансиски интерес за обработка на плаќањата на провизиите со AWIN во согласност со чл. 6 став. 1 став XNUMX од GDPR.
Ако не сакате колачињата да бидат зачувани во вашиот прелистувач, можете да го направите ова со правење на соодветни поставки за прелистувачот. Можете да го деактивирате складирањето на колачиња во вашиот прелистувач во Дополнителни опции / Интернет опции, да го ограничите на одредени веб-страници или да го поставите прелистувачот така што ќе ве извести веднаш штом ќе биде испратено колаче. Имајте предвид, сепак, дека во овој случај ќе мора да сметате на ограничен приказ на понудите преку Интернет и ограничено упатство за корисникот. Можете исто така да бришете колачиња во кое било време. Во овој случај, информациите зачувани во нив ќе бидат отстранети од вашиот уред.
Дополнителни информации за употребата на податоците од страна на AWIN може да се најдат во декларацијата за заштита на податоците на компанијата: https://www.awin.com/de/rechtliches
Колку и да е правно побарано, ние имаме ваша согласност за обработка на вашите податоци опишани погоре во согласност со чл. 6 пред. 1 lit. фатен ДСГВО. Може да ја повлечете вашата согласност во секое време со иден ефект. За да го искористите повлекувањето, следете ја горенаведената можност да поднесете приговор.

9) веб-аналитички услуги

9.1 Гугл (универзална) аналитика
Оваа веб-страница користи Google (Universal) Analytics, услуга за веб-анализа обезбедена од Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Даблин, D04 E5W5, Ирска („Гугл“). Гугл (Универзална) Аналитика користи таканаречени „колачиња“, кои се текстуални датотеки што се зачувани на вашиот уред и овозможуваат да се анализира вашето користење на веб-страницата. Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на оваа веб-страница (вклучително и скратената IP адреса) обично се пренесуваат на сервер на Google и се складираат таму; исто така може да се пренесат на серверот Google LLC. дојди во САД.
Оваа веб-страница ја користи Гугл (Универзална) Аналитика исклучиво со екстензија „_anonymizeIp ()“, што обезбедува анонимизација на IP адресата со нејзино скратување и исклучува директна лична референца. Со продолжувањето, вашата IP адреса ќе биде скратена од претходно од Google во рамките на земјите-членки на Европската унија или во други договорни држави на Договорот за Европската економска област. Само во исклучителни случаи, целосната IP адреса ќе биде испратена до Google LLC. Сервер во САД и скратен таму. Google ќе ги користи овие информации во наше име за да ја процени вашата употреба на веб-страницата, да состави извештаи за активноста на веб-страницата и да ни обезбеди други услуги во врска со активноста на веб-страницата и употребата на Интернет. IP-адресата што ја пренесува вашиот прелистувач како дел од Google (Universal) Analytics, не е споена со други податоци на Google.
Со посебна функција, т.н. „демографски карактеристики“, Google Analytics овозможува создавање статистика со изјави за возраста, полот и интересите на посетителите на страницата врз основа на проценка на рекламирањето поврзано со интересот и со помош на информации од трети страни. Ова овозможува дефинирање и диференцијација на корисничките групи на веб-страницата со цел оптимизирано насочување на целите на мерките за маркетинг. Сепак, записите за податоци снимени со „демографските карактеристики“ не можат да бидат доделени на одредена личност.
Details zu den durch Google Analytics angestoßenen Verarbeitungen und zum Umgang Googles mit Daten von Websites finden Sie hier: https://policies.google.com/technologies/partner-sites
Целата обработка опишана погоре, особено поставувањето колачиња на Google Analytics за читање информации на користениот уред, ќе се изврши само ако ни дадете експресно одобрување во согласност со чл. 6 став. 1 алинеја на GDPR. Без оваа согласност, Google Analytics нема да се користи за време на вашата посета на веб-страница.
Можете да ја одземете вашата согласност во кое било време со ефект во иднина. За да го извршите вашето отповикување, деактивирајте ја оваа услуга во „Алатката за согласност за колачиња“ дадена на веб-страницата. Склучивме договор за обработка на нарачки со Google за употреба на Google Analytics, со кој Google е должен да ги штити податоците на посетителите на нашата веб-страница и да не ги пренесува на трети страни.
За пренос на податоци од ЕУ до САД, Google се потпира на таканаречените стандардни клаузули за заштита на податоците на Европската комисија, кои имаат за цел да обезбедат усогласеност со европското ниво на заштита на податоците во САД.
Дополнителни информации за Google (Universal) Analytics може да најдете тука: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de

9.2 Jetpack (порано WordPress.com-статистики)

Оваа понуда ја користи услугата за веб-анализа Jetpack (порано WordPress.com-Статистика), што ја нуди Automattic Inc., 60 29th Street # 343, San Francisco, CA 94110-4929, САД, користејќи ја технологијата за следење на Quantcast Inc., 201 3rd St, кат 2, Сан Франциско, Калифорнија 94103-3153, САД. Со помош на Jetpack, псевдонимизираните податоци за посетителите се собираат, проценуваат и складираат врз основа на нашиот легитимен интерес за статистичка анализа на однесувањето на корисникот за оптимизација и маркетинг цели во согласност со член 6 (1) (ѓ) GDPR. Од овие податоци, псевдонимизираните профили за употреба можат да се креираат и оценуваат за истата намена. Jetpack користи таканаречени колачиња, т.е. мали текстуални датотеки што се зачувани локално во меморијата на интернет прелистувачот на посетителот на веб-страницата. Овие колачиња се користат, меѓу другото, за препознавање на прелистувачот и со тоа се овозможува попрецизно утврдување на статистичките податоци. Податоците за IP адресата на корисникот исто така се собираат, но се псевдонимизираат веднаш откако ќе бидат собрани и пред да бидат зачувани со цел да се исклучи каква било лична референца.

Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на оваа веб-страница (вклучително и псевдонимизирана IP адреса) се пренесуваат на сервер во САД и се чуваат таму за да се заштитат горенаведените интереси.

Со цел да се спротивставите на собирањето и складирањето на вашите податоци за посетителите во иднина, можете да преземете колаче за исклучување од Quantcast под следниов линк, што значи дека нема да се собираат податоци за посетители од вашиот прелистувач и да се чуваат од Jetpack во иднина: https: // www .quantcast.com / исклучување

Колачето за откажување е поставено од Quantcast.

Колку и да е правно побарано, ние имаме ваша согласност за обработка на вашите податоци опишани погоре во согласност со чл. 6 пред. 1 lit. фатен ДСГВО. Може да ја повлечете вашата согласност во секое време со иден ефект. За да го искористите повлекувањето, следете ја горенаведената можност да поднесете приговор.

9.3 Јасност на Microsoft
Auf dieser Website werden über den Dienst „Microsoft Clarity“ der Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 USA (nachfolgend „Microsoft“) zur statistischen Analyse des Nutzerverhaltens und zu Optimierungs- und Marketingzwecken verschiedene Nutzerinformationen gesammelt und gespeichert. Zu diesen Informationen, bei denen ein Personenbezug stets ausgeschlossen ist, gehören unter anderem Zeitzoneneinstellung, Betriebssystem und -plattform, die geographische Herkunft des Seitenaufrufs, bei Weiterleitung auf unsere Seite der Weiterleitungsursprung, die Dauer von Besuchen bestimmter Seiten sowie Informationen über Webseite-Interaktion (z. B. Scrollen, Klicks und Mouse-Overs). Aus diesen Daten können zum selben Zweck pseudonymisierte Nutzungsprofile erstellt und ausgewertet werden. Zur Erhebung und Auswertung werden Cookies eingesetzt. Bei Cookies handelt es sich um kleine Textdateien, die lokal im Zwischenspeicher des Internet-Browsers des Seitenbesuchers gespeichert werden. Die Cookies ermöglichen unter anderem die Wiedererkennung des Internet-Browsers. Die mit den Microsoft-Technologien erhobenen Daten werden ohne die gesondert erteilte Zustimmung des Betroffenen nicht dazu benutzt, den Besucher dieser Website persönlich zu identifizieren und sie werden nicht mit personenbezogenen Daten über den Träger des Pseudonyms zusammengeführt.
Erhobene Informationen werden gegebenenfalls an Server von Microsoft in die USA übermittelt und dort gespeichert. Wir haben mit Microsoft einen Auftragsverarbeitungsvertrag abgeschlossen, mit dem wir Microsoft verpflichten, die Daten unserer Kunden zu schützen und sie nicht an Dritte weiterzugeben.
Alle oben beschriebenen Verarbeitungen, insbesondere das Setzen von Cookies für das Auslesen von Informationen auf dem verwendeten Endgerät, werden nur dann vollzogen, wenn Sie uns gemäß Art. 6 Abs. 1 lit. a DSGVO dazu Ihre ausdrückliche Einwilligung erteilt haben. Ohne diese Einwilligungserteilung unterbleibt der Einsatz von Microsoft Clarity während Ihres Seitenbesuchs.
Sie können Ihre erteilte Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen. Um Ihren Widerruf auszuüben, deaktivieren Sie diesen Dienst bitte in dem auf der Webseite bereitgestellten „Cookie-Consent-Tool“.
Weitere Informationen zu den Datenschutzbestimmungen von Microsoft Clarity erhalten Sie unter https://clarity.microsoft.com/terms

10) Алатки и Разно

- Борлабс
Оваа веб-страница ја користи алатката за согласност за колачиња Борлабс од давателот на услуги г-дин Бенџамин А. Борншен, Георг-Вилхелм-Ул 17, 21107 Хамбург („Borlabs“), кој поставува две технички потребни колачиња („borlabsCookie“ и „borlabsCookieUnblockContent“) со цел да ги зачувате вашите претпочитани колачиња. Гореспоменатата обработка се спроведува во согласност со член 6 (1) (ѓ) GDPR врз основа на нашиот легитимен интерес за обезбедување управување со склопот на колачиња за посетителите на веб-страниците.
„Колачето Борлабс“ не обработува никакви лични податоци. Колачето „borlabsCookie“ го зачувува вашиот избран избор, што го избравте кога влеговте на веб-страницата. Колачето „borlabsCookieUnblockContent“ зачувува кои (надворешни) медиуми / содржини секогаш сакате да ги деблокирате. Ако сакате да ги откажете овие поставки, едноставно избришете ги колачињата во прелистувачот. Кога повторно ќе ја внесете / вчитате веб-страницата, повторно ќе бидете прашани за претпочитањето на колачињата.

- Следење пиксели Bloggerei.de
Нашата веб-страница е наведена во директориумот на блогови Bloggerei.de. Во овој контекст, ние интегриравме пиксел за следење на нашата веб-страница, која ја обработува IP адресата на корисникот заради броење на посетителите кога ја посетувате нашата веб-страница. Bloggerei.de нема да ја користи IP-адресата за какви било други цели, таа нема да биде предадена на трети страни и целосно ќе се избрише по 30 минути. Понатаму, Bloggerei.de не собира дополнителни податоци и не се чуваат никакви колачиња на компјутерот на корисникот.

11) права на засегнатото лице

11.1 За да добиете информации за вашиот веб-сајт, ве молиме внесете го името на информативната табела на пораката за да добиете известувања за преземање (преземање и интервенција), за да ги доставите информациите:

 • Право на информации во согласност со чл. 15 GDPR: Особено, имате право на информации за вашите лични податоци што ги обработуваме ние, целите на обработка, категориите лични податоци што ги обработуваме, примателите или категориите на приматели на кои им се вашите податоци планираниот период на складирање или критериумите за утврдување на периодот на складирање, постоењето на право на исправка, бришење, ограничување на обработката, приговор за обработка, жалба до надзорен орган, потеклото на вашите податоци, потеклото на вашите податоци доколку не ги собравте од вас, Постоење на автоматско донесување одлуки, вклучувајќи профилирање и, доколку е потребно, значајни информации за вклучената логика и обемот и за предвидените ефекти од таквата обработка, како и за вашето право да бидете информирани за гаранциите согласно до чл.46 ГДПР кога вашите податоци се проследуваат во Г. ритлендите постојат;
 • Право на корекција според чл. 16 БДПР: Имате право на непосредна корекција на неточни податоци што се однесуваат на вас и / или комплетирање на вашите нецелосни податоци зачувани од нас;
 • Право на бришење според чл. 17 БДПР: Имате право да побарате бришење на вашите лични податоци доколку се исполнети условите од чл. 17 ст. 1 ГПДР. Сепак, ова право не постои особено ако обработката е неопходна за да се искористи правото на слобода на изразување и информирање, да се исполни законска обврска, од причини од јавен интерес или да се тврдат, остваруваат или бранат правни побарувања;
 • Право на ограничување на обработката во согласност со чл. 18 GDPR: Вие имате право да побарате да се ограничи обработката на вашите лични податоци се додека се проверува исправноста на вашите податоци, доколку одбиете да ги избришете вашите податоци поради недопуштени податоци обработка и наместо тоа побарајте Барање за ограничување на обработката на вашите податоци ако ви требаат вашите податоци да ги тврдите, вежбате или браните правните побарувања откако веќе не ни требаат овие податоци откако целта е постигната или ако сте се спротивставиле на причината за вашата посебна ситуација , сè додека не е сигурно дали нашите легитимни Причини надминуваат;
 • Право на информација во согласност со чл. 19 БДПР: Ако сте го поставиле правото на корекција, бришење или ограничување на обработката против одговорното лице, одговорното лице е должно да ги извести сите приматели на кои им се откриени личните податоци што се однесуваат на вас, оваа корекција или бришење на податоците или Известување за ограничување на обработката, освен ако тоа не се покаже како невозможно или вклучува диспропорционален напор. Имате право да бидете информирани за овие приматели.
 • Право на преносливост на податоци во согласност со член 20 DSGVO: Мора да се добие во структурирана, доследни и maschinenlesebaren формат или да побара трансфер во друга бесплатно, ако тоа е технички изводливо, правото да ги откриете вашите лични информации, која ќе ни се предвидени ;.
 • Право на одземање на согласност дадено во согласност со чл. 7 став. 3 БДПР: Имате право да ја одземете вашата согласност за обработка на податоците во кое било време, со ефект во иднина. Ако ја повлечете вашата согласност, ние веднаш ќе ги избришеме засегнатите податоци, освен ако понатамошната обработка не може да се заснова на правна основа за обработка без согласност. Повлекувањето на согласност не влијае на законитоста на обработката извршена врз основа на согласност до точката на повлекување;
 • Право да поднесете жалба во согласност со чл. 77 GDPR: Ако сте на мислење дека обработката на вашите лични податоци го нарушува GDPR, имате право да поднесете жалба до надзорен орган, особено во земјата-членка на вашето место на живеење, вашето работно место или местото на наводната повреда.

11.2 WIDERSPRUCHSRECHT

Ако ние во интерес РАЗМИСЛУВАЊА Вашите лични податоци се должи на нашата примарен интерес во процесот, ќе има право во било кој услов, од причини кои произлегуваат од нивната ситуација прикажани наспроти КОНФЛИКТОТ ОБРАБОТКА СО СИЛА ЗА ИДНИНАТА жалба.
СТАВЕТЕ ГО НА ПРАВОТО НА КОРИСТЕЊЕ, ние престануваме ОБРАБОТКА НА ПОДАТОЦИ НА ПОДАТОЦИ. Завршувањето останува, но СПРЕМА КОГА задолжителното достоен причини за обработка може да докаже дека има интерес, основните права и слободи на мерење или ако ОБРАБОТКА НА ИЗВРШУВАЊЕ, извршување или одбрана на правни барања служи.

Се вашите лични податоци обработени од страна на САД за директна пошта РАБОТИ ИМААТ ПРАВО, ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ СО ОПОЗИЦИЈАТА ДА НА ОБРАБОТКАТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ ГОТОВИ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА таквото рекламирање жалба. МОЖЕШ ДА ОПОЗИЦИЈАТА што е опишана погоре вежба.

СТАВЕТЕ ГО НА ПРАВОТО НА КОРИСТЕЊЕ, ние престануваме ОБРАБОТКА НА ПОДАТОЦИ Податоците директно рекламирање цели.

12) Времетраење на чување на лични податоци

Времетраењето на складирањето на личните податоци се заснова на соодветната законска основа, целта на обработката и - ако е применливо - дополнително врз основа на соодветниот период на задржување (на пр. Комерцијални и даночни задржувања).

При обработката на лични податоци врз основа на експлицитна согласност во согласност со член 6 став 1 lit. ДСГВО, овие податоци се чуваат додека лицето не ја повлече својата согласност.

Постојат законски рокови за задржување на податоци кои правна под или правна слични обврски врз основа на чл. 6 ст. 1 lit. б DSGVO да се обработи, овие податоци се рутински се бришат по истекот на периодот на чување, доколку тие веќе не се за да се исполни преговорите за договорот или договорот е потребно и / или продолжува наша страна нема легитимен интерес за натамошно чување.

Во обработката на лични податоци врз основа на чл. 6 ст. 1 lit. ѓ DSGVO овие податоци се чуваат до засегнатото лице е неговото право според чл. 21 ст. 1 DSGVO, освен ако не може да се докаже релевантни законски основи за преработка што ги надминуваат интересите, правата и слободите на субјектот на податоците, или обработката служи за тврдењето, вежбањето или одбраната на законските барања.

При обработката на лични податоци за целите на директно рекламирање врз основа на член 6 став 1 lit. f DSGVO овие податоци ќе бидат зачувани додека засегнатото лице не го искористи своето право на приговор според член 21 став 2 DSGVO.

Освен ако не е поинаку наведено во другите информации во оваа Декларација за специфични процесни процеси, складираните лични податоци ќе бидат избришани доколку повеќе не се неопходни за целите за кои биле собрани или на друг начин обработени.

Застапена од адвокатската фирма ИТ