Drinnen spielen – Spiele in der Wohnung

Auch der schönste Sommer geht einmal zu Ende oder es regnet auch im Sommer gefühlt pausenlos. Und Sätze wie „aber es tut er Natur gut“ sind zwar richtig, beruhigen aber nicht die kider.

Идеи за игри за во затворено

So kommt immer wieder mal die Zeit kommen, wo die kider nicht (mehr) draußen spielen (wollen)

Боење страници за деца бесплатно - coloringpagesXNUMX.com
Spielen im Haus – Bild von Pixabay

Натпревар за јадење мафини

Ти треба:

  • Шапка, шал, ракавици (белезници)
  • 1 коцка
  • 1 кифла по дете
  • Нож и вилушка за секое дете

Оваа игра бара брзина и вештина и сигурно ќе насмее.

Сите деца седнуваат на масата и им се дава мафин со прибор за јадење пред нив, а ние ставаме капа, шал и ракавици на средината на масата. Тогаш коцките прво се тркалаат за возврат. Детето што ќе тркала 6-ка, брзо става капа, шал и ракавици, а потоа треба да го изеде својот кифла со нож и вилушка. Останатите продолжуваат да ги тркалаат коцките, затоа што кога 6-та повторно ќе се стркала, на ред е следната личност и брзо ја добива зимската облека од последниот јаде, кој сега треба да паузира.

Кој можеше да ја изеде својата мафина прв под овие тешки околности е победник!

Претставува Вртете го шишето

Така што предавањето на подароците на роденденска забава е навистина забавно, ние го претвораме во игра со вртење шише.

Alle kider setzen sich in einem Kreis auf den Boden, die Geschenke kommen auf den Tisch. Das Geburtstagskind darf anfangen, die Flasche zu drehen. Das kid, auf das die Flasche zeigt, darf sich ein Geschenk vom Tisch aussuchen, nur nicht sein eigenes, und es dem Geburtstagskind übergeben. Der Gastgeber packt sein Geschenk aus und muss anschließend raten, von wem denn dieses Geschenk sein könnte. Wird richtig geraten, darf der letzte Geschenk-Aussucher die Flasche drehen.

Essen  errraten

Ти треба:

  • Различна храна и пијалоци
  • Шамија до врзани очи

Ова е игра што децата ќе ја вклучуваат во своите приказни долго време. Родителите претходно подготвуваат неколку чинии и чаши со храна и пијалоци. Овие можат да бидат од сосема различни видови, на пр. Ананас, пченка, сенф, какао во прав, кечап, колбас од црн дроб, фанта, сок од портокал, сок од цвекло и така натаму, нема ограничувања во имагинацијата.

На децата им се врзани очите едно по друго и им се презентираат 3 или 4 работи што треба да ги „вкусат“. На другите деца, кои не се таму во моментот, им е дозволено да гледаат и, исто така, да го намамат советникот на вистинската или погрешната патека со извици како „iiiiiihhhhh“ или „хмммм вкусно“. Кој погоди најмногу работи, е победник!

тивок пост

Античка, но сепак една од најпопуларните игри е тивка пошта. Бидејќи треба да им биде познат на повеќето, тоа е исто така брзо објаснето. Сите деца седнуваат по ред и првото излегува со смешна фраза, на пр. Б. „Мачката ја носи бабата во пералната“ и ја запишува заради безбедност. Потоа му ја шепнува реченицата на следното дете во редот и така се одвива по ред додека не стигнете до последното дете. Последното прашање за кое станува збор тогаш треба да ја изговори реченицата што ја разбрале на глас и од тоа ќе излезат секакви смешни работи!

Weintrauben im Wasser

Ти треба:

  • Многу грозје
  • Плиток сад исполнет со вода
  • Стоппур

И тука децата ќе имаат на што да се смеат. Не толку длабок сад е исполнет со вода и во него се става измерена количина грозје. Секое дете тогаш има точно 1 минута да лови што повеќе грозје од садот со устата. Се разбира, бисерниот нуркач не смее да ги користи рацете за да помогне! Водата и грозјето секако треба претходно да се менуваат за секое дете. Оној кој на крајот фати најмногу бисери е победник! Aufpassen: Gefahr von Verschlucken! 


Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.