Емотикони за боење | Чувства

Само-дизајнирани емотикони во боја со кои вие или вашите деца може да изразат одредени емоции во уметничка форма. Со емоциите што ги нудиме, намерно оставивме многу простор на шаблоните, така што креативците меѓу нашите посетители можат да додаваат позадини или текст.

Емотикони за боење

И, ако не го сакате тоа, можете едноставно да ги испечатите бесплатните шаблони за емоции, да ги испратите лицата како е-пошта или, се разбира, да ги обоите. Со кликнување на цртеж се отвора страницата со посакуваниот емотикон / смешковци:

Емоџи со паметен телефон

Smartphone

Флерт за емоции

да флертуваат

В Emубен пар емоџи

Вљубен

Емоџи гримаса

гримаса

Боење насмевка на страница за боење

палците горе

Емоџи среден прст

Среден прст нагоре

Емоџи луд

Луд / луд

Лути / вознемирени емотикони

Лут / вознемирен

Емоџи со загуба

беспомошни

Емоџи кул

Кул со очила

Мавтајќи со емотикони

Мавтајќи

Смеење емоџи

Лахен

Емоџи ангел со крилја и ореол

Ангел

Боја во емоции
Боја во емоции
 

 

Екскурс: смешковци, емотикони - нели е тоа истата работа?

Смешковци, емотикони и емоктикони - каква е разликата, бидејќи факт е дека трите поими не значат сите исто.

Започна со Емоциикои опишуваат едноставна низа карактери и би требало да изразуваат чувство како смешно лице: -) - и е измислено на 19 септември 1982 година од страна на американскиот компјутерски научник Скот Фалман од Универзитетот Карнеги Мелон во Питсбург.

А Смешковците Во пресрет на светското прифаќање на Emocticons да изразуваат чувства во текстови и придружниот технички напредок, стана соодветната графика за Emocticon. Во многу случаи, емоктиконите внесени денес автоматски се претвораат во соодветна смешка

И бидејќи триумфалниот напредок на Емоктикон и Смајли никогаш не завршува, терминот служи емотикон денес како генерички поим под кој, покрај емотиконите, со графики се претставени и други чувства, предмети или ситуации.

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!