Решавање проблеми на светилникот на слики - пронајдете ги разликите

Дефектните слики, на кои децата треба да ги обележат разликите, ја охрабруваат концентрацијата! Сепак, по смена на проблеми, шаблонот потоа може да се обои. Задачата за децата со овие обрасци за смена на проблеми е да ги пронајдат и заокружат разликите во двете слики. На крајот сликата може да се обои со обоени моливи!

Грешка во светилникот на сликата - пронајдете ги разликите

Решението за сликите со грешки може да се најде веднаш до шаблонот, но ве молиме, не лажете!  Со кликнување на сликата, се отвора образецот во PDF формат за печатење, така што двете страни можат да бидат поставени една до друга и да се споредуваат. Пронајдете го решението подолу. Но, не изневерувај!

Грешка во светилникот на сликата - пронајдете ги разликите
Грешка во светилникот на сликата - пронајдете ги разликите

Погледнете го решението

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.