Геокаширање | Движење во природа

Порано имаше активности за слободно време за надворешната област за кои не беше потребна голема техничка опрема. Не само неспектакуларни активности како што се возење велосипед или скутер или освојување кули за качување на игралиштето за авантури. Имаше особено возбудливи работи како лов на чистач или следење во шумата што може да се најдат на врвот. А денешното зголемување се нарекува геокаширање.

Излезете во природата со геокаширање

Особено момчињата сметаа дека тоа е многу возбудливо, бидејќи можат да им дадат слобода на нивниот нагон за мала авантура.

Геокеширање
Геокаширање - © Тајлер Олсон / Adobe Stock

Денес, ваквите активности ретко носат дете од дневната соба; повеќето од нив претпочитаат да го поминуваат слободното време на компјутер или пред телевизија.

Родителите обично не мислат дека тоа е толку одлично, но исто така и навистина не знаат што би можеле да им понудат на своите потомци за да ги стават дигиталните медиуми во втор план.

Одговорот е всушност очигледен: Комбинацијата на технологија и вистинска авантура работи и за компир од каучот!

Ако комбинирате авантура, разновидност и возбуда со дигитален медиум, дури и најголемиот компир на кауч ќе биде привлечен од резерва.

Геокаширањето е модерен лов на богатство

Во оваа варијанта на современиот лов на богатство, се користи навигациски уред за пребарување на скривница, што секако е подготвено за ова.

Координатите се дадени така што ова скривалиште може да се најде и од други луѓе. Од оваа причина и за да може ловот на богатството да биде успешен, на паметниот телефон треба да бидат достапни уред за навигација или GPS-уред или апликација.

Како по правило, богатството што треба да се скрие се чува во контејнер, кој потоа се закопа во земја. Може да биде сè, во зависност од тоа која целна група сакате да ја привлечете.

Но, секако дека не мора да бидете видовит за да откриете каде е скриено такво богатство, туку прочитајте го на специјални портали на Интернет. Брза регистрација е доволна за да учествувате во новото хоби. Геокаширањето стана толку популарно што е достапна опрема поврзана со оваа тема што лесно може да се купи како комплет.

Во зависност од составот, таквиот сет вклучува контејнер, дневник со пенкало, а можеби и ГПС-уред или други важни и корисни предмети. Бидејќи геокаширањето сега се спроведува и во различни „сорти“, пазарот за вистинските производи стана многу разновиден.

Со Геокаш е името на контејнерот во кој се скриени дневникот и евентуално други работи. Веднаш штом некој пријави скриена геокаш на портал, ова го активира операторот на веб-страницата и потоа е видливо за другите корисници. Сега можете да ги запишете координатите и да започнете да барате. Ако откритието е успешно, се внесувате во дневникот во геокашот и на списокот со евиденција на веб-страницата.

Идеја за подарок?

Се што е поврзано со геокаширање, исто така може да биде убава идеја да се подари. Ако сакате да подарите посебен подарок, сигурно ќе најдете многу предлози во оваа област.

Во секој случај, на сите учесници им нуди многу забава, па дури и можност да бидат активни во надворешната област.

Важно е да се облечете соодветно, бидејќи геокашите нема да бидат лесно достапни никаде. Како што е случај со богатства, тие обично можат да се најдат во невозможни или тешки позиции. Секој што се забавувал со тоа може да се зголеми со користење на различни опции. Не само што се нуди лесно наоѓање, туку се нудат и напредни нивоа на тежина, кои ја продлабочуваат фундаментално интересната тема.

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.