Мрежни слики | Научете да цртате

За да им ја пренесете забавата на цртањето дури и на помалите деца, потребни ви се страници за боење соодветни на возраста, но и предизвици за возраста. Со нашите мрежни шаблони за слики, децата можат да вежбаат трасирање на дадени фигури што е можно попрецизно со користење на дадена мрежа или разумно поврзување на дадени точки со користење на образец.

Мрежни слики - трага по фигурите

Дадената фигура може да се обои слободно, но и со помош на владетел. Оваа форма на цртање промовира концентрација, поглед одблизу и целокупна координација на очите и рацете. Се разбира, овие шаблони може да се користат и бесплатно за настава во училиштата! 

Со кликнување на врска, се отвора посебната страница со избраниот образец за трасирање:

Фигури во трагови за да научите да цртате - брод

Брод со слика на мрежа

Фигури во трага - локомотива - научете да цртате

локомотива

Нацртај фигури - куќа - научи да црташ

Куќа за цртање

Фигури во трагови огледало-превртена | Научете да цртате

Огледална слика на решетката

Следете ги фигурите на решетката | Научете да цртате

Проследете ја мрежната слика на тркачкиот автомобил 

Гледајќи фигури - авион - научете да цртате

Трага по авионот

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!

Дополнителни клучни зборови: фигури во трага, фигури за трага