Организирајте забава за Ноќта на вештерките

Ноќта на вештерките ужива и во зголемената популарност во Европа, па затоа не е изненадувачки што забавите се одржуваат се почесто на овој ден. На крајот на краиштата, забавата за Ноќта на вештерките е секогаш посебна пригода. За ова, поканетите гости се облекуваат и често се појавуваат во многу необични носии.

Вака функционира забавата за Ноќта на вештерките

Но, за забавата на Ноќта на вештерките да биде добро прифатена од гостите, треба да се направат некои подготовки за гостите на забавата да можат да се забавуваат на прославата. Кога организирате забава за Ноќта на вештерките, постојат различни фактори кои на крајот помагаат прославата да биде успешна. Се разбира, декорацијата на целата куќа е многу важна, бидејќи без соодветниот дизајн е тешко да се создаде атмосфера што е потребна за забава за Ноќта на вештерките.

Организирајте забава за Ноќта на вештерките
Организирајте забава за Ноќта на вештерките - © Алијанса / Adobe Stock

Правилното расположение на забава за Ноќта на вештерките е одлучувачки фактор, но мора да се подготви и угостителството за гостите. Во зависност од тоа колку гости се поканети на забавата, треба да се обезбеди соодветен број на храна и пијалоци, така што гостите ќе бидат добро згрижени.

Неколку слатки треба да бидат планирани и за забава на Ноќта на вештерките, бидејќи и младите го откриле овој фестивал за себе и го користат Ноќта на вештерките за да се преселат од куќа до куќа, со цел да соберат што повеќе слатки. Поради оваа причина, некои слатки треба да се чуваат подготвени. За организирање на прославата, можно е и домаќин на некои партиски игри. Со правилно планирање, постои можност да се организира целосна успешна забава за Ноќта на вештерките.

Декорацијата на куќата

Така што забавата за Ноќта на вештерките е визуелно и полн погодок, има смисла да се украсува куќата. На овој начин, може да се создаде одредена морничава атмосфера така што прославата ќе добие соодветен талент. Постојат голем број на различни начини за украсување на сопствената куќа за забава на Ноќта на вештерките.

Многу е важно да го фатите расположението на забавата и да ја дизајнирате куќата соодветно. Тиквата е добро познат прибор кога станува збор за украсување на куќата за Ноќта на вештерките. Со задоволство се искористува можноста да се изделка гримаси во тиквата. Ова ја прави тиквата да изгледа како негативец кој чека да ги исплаши другите луѓе. Таквите тикви често се поставуваат пред влезната врата, каде примаат посетители и им даваат прв впечаток за украсите за Ноќта на вештерките.

Се разбира, постојат повеќе начини да се направи куќата да изгледа застрашувачка. Вештачки пајажина обезбедуваат создавање на навистина морничава атмосфера. Пајажината може да се постави каде било во куќата. Се подразбира дека има смисла да се обесат пајажината каде што гостите веднаш ги забележуваат. Особено луѓето кои се плашат од пајаци ќе бидат преплашени од пајажината низ целата куќа. Пајажина, природно, го вклучува соодветниот пајак и така мали пластични фигури од пајак може да се стават во мрежите за да се направи декорацијата да изгледа уште поприродно.

Налепниците за лилјаци кои светат во мракот прават мрачен привлечник за време на забавата кога има малку светло. Пластичните скелети можат да ги направат гостите на забавата да стравуваат до коска. За декорацијата навистина да дојде во свое, светлото и малку морничавата музика можат да бидат добра помош за насочување на расположението на забавата во посакуваната насока. Секако, постојат и други идеи за украси со кои забавата за Ноќта на вештерките може оптички да се подобри. Сепак, другите аспекти не смеат да се игнорираат кога станува збор за организирање добра забава за Ноќта на вештерките.

Страшна забава за забавата

Соодветна програма за забави може да осигури дека нема забава на забавата и дека гостите можат да најдат нешто да направат во секое време. Но, кои активности се погодни за добра забава за Ноќта на вештерките? Општо земено, домаќинот треба да се обиде да ја направи забавата гаден, но секако дека забавата не треба да се занемари, бидејќи гостите сакаат да се забавуваат на забавата и да уживаат убаво во друштво на други луѓе.

Ако станува збор за помала прослава со пријателите, може да се искористи можноста, на пример, да се раскаже мала хорор приказна. Ваквите приказни се особено погодни за доцните вечерни часови. Светлото може да се исклучи за да се создаде соодветна атмосфера за хорор приказната.

Ако го имате потребниот простор во вашата куќа, можете да користите цела просторија за да ја претворите во хорор кабинет. Во оваа просторија е важно да се сместат што повеќе украсни предмети со цел просторијата да се претвори во место на ужас. И тука, препорачливо е да се остави светлината да се појави што помрачна за да се создаде вистинско расположение.

Во зависност од тоа колку е морничаво дизајнирана просторијата, децата не треба да влегуваат воопшто на ова место или барем ако се придружени од возрасно лице. Оние кои сакаат да организираат збунувачки игри можат да ја користат забавата на Ноќта на вештерките за да организираат застрашувачка детективска игра. На пример, некој предмет може да се скрие некаде во куќата, што мора да се најде со помош на траги.

Учесниците имаат шанса да се поделат во мали тимови со цел побрзо да го совладаат предизвикот. Оваа игра е слична на лов на чистач. Друга игра е исто така многу популарна на забавите за Ноќта на вештерките. Гостинот треба да се согласи да му ги вршат врзаните очи. Потоа се храни со разни јадења и мора да претпостави што јаде.

Бидејќи луѓето секогаш се возбудени кога не знаат што јадат, оваа мала игра има одредена привлечност. Храната што се чувствува малку чудно во устата и не може да се додели веднаш, е особено погодна за оваа игра. Со цел да се спречат проблемите, луѓето кои страдаат од нетолеранција или алергии повеќе не треба да учествуваат во такви игри. Сепак, постои уште една варијација на оваа игра во која учесниците треба да ги чувствуваат работите со затворени очи.

Оваа игра е исто така добро прилагодена за забава за Ноќта на вештерките, бидејќи тука, на пример, може да се почувствуваат пластични пајаци или други страшни работи. Покрај забавата, храната е важен аспект и на секоја забава.

Угостителството на забава за Ноќта на вештерките

Покрај декорацијата, важна работа е и угостителството на гостите. На крајот на краиштата, она што го разликува добриот домаќин е тоа што тој нуди доволно освежување и храна за своите гости. Голем избор на различни јадења не мора да се очекува на ваква забава, но домаќинот треба да се обиде да понуди барем различни грицкања, така што гостите секогаш наоѓаат нешто за грицкање.

Со цел храната малку да се прилагоди на Ноќта на вештерките, може да се сервираат разни рецепти кои го плашат малку гостинот. На пример, можно е да и дадете нов изглед на вашата храна со разни сопствени креации. Колбаси или ролни за тесто може да се користат за прилагодување на храната во Ноќта на вештерките, бидејќи со овие јадења може да се создадат прекрасни прсти и прсти, кои не само што изгледаат одлично, туку имаат и добар вкус како мала закуска за гостите.

Постојат и некои прилагодувања за Ноќта на вештерките што треба да се направат на пијалоците. На пример, на забава за Ноќта на вештерките, добра идеја е да служите удар што има необична боја. Особено кога децата се на забава, се подразбира дека мора да има и алкохолни пијалоци, така што и потомството ќе се храни добро.

Исто така, има смисла да има доволно слатки во куќата на Ноќта на вештерките, така што децата што ќе ringвонат на вратата ќе можат да им даваат мали задоволства.

Трик или лекување? Слатките за младите

Сега не е вообичаено само во САД децата да одат од куќа до куќа на Ноќта на вештерките за да соберат бонбони. Овој обичај сега се шири и во Европа и станува се почест. Од оваа причина, има смисла да имате слатки во куќата кога се одржува забава за Ноќта на вештерките, бидејќи украсот и маскираните гости на забавата појаснуваат дека тука се слави Ноќта на вештерките.

Чинија со разни слатки може да се стави на странична маса до влезната врата. На овој начин е можно да им се предадат слатките на децата брзо и лесно без да мора да шетате низ куќата секој пат за да добиете слатки. Слатките што им се даваат на децата се сосема различни. Честопати, слатките и лижавчињата сакаат да ги прифаќаат и децата.

Здравата храна, како што се јаболката, од друга страна, не е добредојдена и не треба да се разгледува, барем на Ноќта на вештерките, бидејќи децата се облекоа за да примаат слатки.

Целокупниот пакет на партијата мора да биде доследен

За забавата на Ноќта на вештерките на крајот да биде крунисана со успех, важно е гостите да бидат задоволни. Според тоа, целокупниот пакет на прославата треба да биде правилен, така што на крајот на вечерта секој гостин ја напушта куќата со насмевка на лицето.

Сепак, не е важно само да ги задоволите возрасните гости. Младите исто така сакаат да доживеат многу на забава за Ноќта на вештерките. Затоа треба да има доволно можности за вработување на малите гости за забави за да можат да се забавуваат за време на нивниот престој. Секако, организирањето на сопствена забава за Ноќта на вештерките вклучува многу работа, но овој ден се слави само еднаш годишно, така што организирањето на сопствена забава за Ноќта на вештерките е одлична работа.


Дали имате прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка?


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.