Не е расположен за градинка

Кога децата доаѓаат во градинка, на почетокот им е возбудливо и возбудливо. Не само затоа што тука чекаат тони соиграчи, туку и затоа што имаат толку одлични играчки! Сè е возбудливо и ново, па дури и ако тоа веќе не е ново, сепак останува возбудливо. Ниту една програма на мама не може да понуди поголема разновидност отколку во градинка.

Што ако на младите не им одговара да одат во градинка?

Но, во одреден момент во раните утрински часови родителите ќе најдат малку одбивач во кревет, НЕ САКАМ ДА ОДАМ КИТА! Што се случи сега, и пред сè, како да излезете од бројот доволно брзо, и ако е можно, пред шефот да се јави и да ве праша каде сте.

Не е расположен за градинка
Не е расположен за градинка - © lu-photo / Adobe Stock

Понекогаш ниту на децата не им одговара да играат

Обично може да се слушне од почетници во градинка дека не сакаат да се одделат од своите родители за да одат во градинка. Периодот на решавање е секогаш тежок период, но кога ќе пристигне секојдневието, тоа обично функционира прилично добро.

Но, тогаш може да се случи и детето одеднаш повеќе да не сака да оди на дневен престој. Ние секогаш не чувствуваме дека одиме на работа и не секој ден е како другиот. Затоа, прво откријте зошто може да биде промената во правецот.

Можеби ќе му објасните на вашето дете дека ако денес не сака да оди во градинка, тоа е сосема во ред. Но, за жал не е можно да мора да останете дома за ова, бидејќи како мајка или татко (или родители) имате и обврска. Децата од градинка можат да го разберат ова, но ако се тврдоглави, тие не се многу приемчиви за разумни објаснувања.

Можеби ќе излезете со мала стратегија за да го расположите детето, но не ветувајте награди ако го сменат своето мислење. Ова може да значи дека станува поинтересно да застанете наопаку и да се надевате на награда отколку доброволно да одите во градинка.

Кога нешто не е во ред во градинка

Освен нормалното незадоволство што може да го погоди секого во еден или друг момент и не застанува кај деца од градинка или деца од училиште, може да има и добри причини зошто детето не сака да оди.

Можеби има расправија со друг посетител на градинка или наставничката вчера беше малку лута затоа што нешто се скрши или нешто слично. Овде можете да се обидете да дознаете која е причината во разговорот, а можеби дури и самите да прашате во градинка.

Ако детето не сака да оди и можете сами да го поставите, тие можат да останат дома еден ден или да одат кај баба. Но, само со ветување дека ќе се разјаснат причините зошто не сака да продолжи тој ден.

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.