Истурање свеќи | Рачна изработка

Истурете свеќи всушност не е воопшто тешко. Сега кога есента е пред самиот агол и полека се приближува темната сезона, најдобро време е да дознаете повеќе и да соберете материјали. 

Што треба да истурите свеќи?

Старите остатоци од свеќи од претходната година може да се ископаат и обработат со нив. Покрај тоа се самостојни свеќи прекрасни подароци. Свеќите се залагаат за надеж и вера, за мир и посветеност. Можете ли да подарите нешто подобро од тоа? Сигурно не.

Истурете свеќи сами
Истурете сами свеќи. © Нова Африка / Adobe Stock

Со мала помош и под надзор на нивните родители, и децата можат да го сторат тоа Истурете свеќи - и подарете им на роднините богати подароци.

На свеќи да се истуриш, навистина не ти треба многу. Прво ви треба чист плех или посебен сад за Истурање на свеќа.

Можете да го купите во повеќето занаетчиски продавници. Без оглед на тоа што користите, теглата мора да биде чиста и сува.

Понатаму, треба да имате дупка за фитил во долната страна. Се разбира, фитил е исто така неопходен ако постои Истурете свеќи сами би сакал. Фитил е достапен или во продавница за занаети или во продавница за хардвер. Потоа, има стапчиња од шаш -шабак, саксии за водена бања, суров восок од свеќи и материјал за украсување. Тука е погодно во само-леани свеќи Декоративен восок или украсен филм.

Како сами истурате свеќи? Подготовката!

Прво ја провлекувате мрежата Истурање на свеќа фитил низ дупката на дното на теглата. Најдобар начин да го направите ова е претходно да го натопите во врел восок. За да не се лизне, тој е јазол и залепен однадвор со декоративен восок. Внимание: Подоцна горниот и долниот дел се обратни, проверете дали правилно ќе го навојте фитилот. Така што фитилот на само-истури свеќа подоцна е вертикално, го врзувате за шаш -стап и ставете го попречно на садот.

Во исто време, можете да ставите тенџере со вода и да ставите помало тенџере со восокот во него. Вода бања со свеќи, така да се каже! Сепак, водата не смее да зоврие. Доколку е потребно, измерете со термометар. Доволна е температура од околу шеесет степени. Старите остатоци од свеќа треба претходно да се смачкаат, а стариот фитил исто така мора целосно да се отстрани.

Така функционира!

Ако восокот е течен, тој се истура во садот за свеќи во неколку процеси. Алуминиумската фолија е идеална како основа, бидејќи веднаш фаќа каков било восок што може да истече. Најдобро е претходно да проверите дали фитилот е добро залепен на долната страна. Кај Истурање на свеќа важно е да се оди полека. Секогаш почекајте додека восокот не се олади малку пред да додадете повеќе. Остатокот од восок, ве молам Истурање на свеќа задржете се, бидејќи често се формира корито околу фитилот кога ќе се олади. Ова потоа може да се наполни со преостанатиот восок.

По ладењето, одврзете го јазолот на фитил и извадете го тестото од долната страна на свеќата. Фитил едноставно може да се исече на другиот крај. Така што само-истури свеќа подобро, можете да ги ставите во фрижидер. Краевите на фитил може да се скратат на крајот, при што горниот крај треба да биде еден сантиметар. Само-леаната свеќа е подготвена.

Совети и трикови за истурање свеќи

Можете да добиете одлични предлози за украсување на Интернет. Дури и во книгите за тоа Истурање на свеќа има убави идеи. Дали сакаш Истурете свеќи со слој, всушност е многу лесно. За ова треба да стопите различни бои индивидуално, така што ви требаат повеќе водени бањи колку што има бои.

Овие се истураат еден врз друг како погоре, само долниот слој треба да се олади уште подобро овде. Ако сакате декоративни ефекти со песок или камчиња, претходно можете да го потопите држачот за свеќи во саканиот материјал. Сепак, овој метод не е погоден за почетници и бара многу такт!


Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!