Детска идеја за роденденски игри Кој сум јас

Играта Кој сум јас? е игра со погодување што може да се игра на отворено и во затворен простор. Бројот на учесници е практично неограничен, но со помали деца не треба да биде повеќе од 7 играчи за да не стане премногу досаден за оние кои не се во линија и како резултат на тоа страда забавата од играта.

Идеја за игра на забави за деца на родендени - Кој сум јас?

Е ви требаат парчиња хартија, лента и пенкала, иако лепливи белешки се исто така многу соодветни, бидејќи тие често се лепат подобро од белешките со посебни лепливи ленти.

Боење страница го слави роденденот за боењеПравила за тоа кој сум јас?

Сите пишуваат на Кој сум јас? ставете го името на позната личност (на пример, Мајли Сајрус) или името на познато животно (на пример, Немо) на парчето хартија и залепете го на челото на неговиот десен сосед.

Многу е важно претходно да дознаете дали можат да се изберат само вистински или исто така измислени луѓе и животни. За последното, треба да изберете фигури како Барби или Мики Маус, а можеби дури и телетабиите, што секако е многу попривлечно за децата.

Ако секој има парче хартија на челото, првото дете почнува да погодува за кого станува збор поставувајќи прашања. Главен приоритет во Кој сум јас?: На прашањата секогаш мора да се одговори со да или не. На пример: „Дали сум девојче?“ Или исто така: „Дали има само еден филм?“ Ако на некое прашање одговорите со не, на ред е следниот играч. Победник е оној кој прво ќе го погоди своето ливче.

Нема негативни прашања до Кој сум јас?

Негативните прашања, кои неизбежно доведуваат до да, како што е - „Дали не сум од индиски филм?“ - или - „Зар не сум Снежана?“ - треба да бидат забранети уште од самиот почеток, инаку детето може да побара четвртина од час без да се добие бр. Тоа би било здодевно за сите други гости на забавата, а не за целата поента на играта.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.