Крстозбор за деца | мистерија

Viele Erwachsene lösen gerne Kreuzworträtsel. Aber natürlich sind diese Rätsel zu schwierig für kider. Grund genug für uns, eine Kategorie kindgerechter Kreuzworträtsel für kider zum Ausducken bereit zu stellen. Diese Rätsel machen Spaß und vermitteln spielerisch Wissen.

Детски крстозбор за печатење

Unsere kider-Kreuzworträtsel sind thematisch sortiert und eigenen sich dadurch auch für Übungen im Homeschooling. Also liebe Eltern und Lehrer, gerne können Sie unsere Rätsel für den Unterricht oder die Hausaufgaben Übungen verwenden. Со кликнување на врската се отвора страницата со избраната крстозбор: 

Детски крстозбор со сликиСлики крстозбор

Детски крстозбор со слики

Слики крстозбор

Детски крстозбор со слики

Слики загатки животни

Деца крстозбор со слики животни

Детски крстозбор

Детски крстозбор со слики

Крстозбор за деца

 

Детски крстозбор со текст

Во секој случај, забавата е загарантирана: дали за деца кои едноставно се забавуваат решавајќи загатки или за детски родендени како забава или како мала конкуренција. Со кликнување на врската се отвора страницата со избраната крстозбор: 

Фарма со крстозбор

фарма

Деца крстозбор природа

природата

Деца крстозбор сезони

Сезони

Детски крстозбор бајка

бајка

Деца крстозбор тело

тело

Престолнини со крстозбор во Европа

Главни градови на Европа

Крстозбор за деца - германски сојузни држави

Главни градови на германските сојузни држави

Детски крстозбор Божиќ
Божиќен крстозбор
 

Крстозборки воопшто

Крстозборките се една од најпопуларните активности за слободно време во Германија. Било да е како забава кога чекате во канцеларија или на лекар, било да е за појадок или како џогирање на мозок. Постојат многу причини во прилог на крстозборките.

И има исто толку различни форми на оваа забавна загатка: класични крстозбори, шведски загатки, слогови за слогови или дури загатки со суптилни дефиниции како во временската загатка „Кројцвајзе“. Има нешто за секого и ретко кој весник може да избегне да понуди крстозбор на своите страници. И нема советник кој никогаш не се соочува со прашање и не може да го реши. Честопати недостасуваат само две букви, имате чувство дека знам, тоа е на мојот јазик. И не можам да сфатам.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали сакате да создадеме нова крстозбор за вас? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас.


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.