Labyrinth für kider – Weihnachten

Кој начин води до целта? Пронајдете се низ лавиринтот со прст или пенкало. Но, бидете внимателни, патеката може брзо да доведе до ќорсокак. Лавиринт и лавиринти за деца тренираат моторни вештини и способност за концентрација и разиграно вежбаат концентрирано ракување со моливи.

Labyrinth – Der Weg zum Weihnachtsbaum

Лавиринт и лавиринти за деца тренираат моторни вештини и способност за концентрација и разиграно вежбаат концентрирано ракување со моливи. Со кликнување на сликата, лавиринтот се отвора во формат pdf:

Labyrinth - Der Weg zum Weihnachtsbaum
Labyrinth – Der Weg zum Weihnachtsbaum

 

покаже решение

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.