Мелење по броеви - птица

Шаблони за сликање по број може да ги охрабрат децата да сликаат за прв пат со мотиви погодни за деца. Децата едноставно бојат во нумерираните полиња со дадената боја. Значи, првиот праг на инхибиција за започнување со сликање се намалува.

Комплет насликани по броеви - птица

И мотивите се намерно особено погодни за помали деца. Кликнете на сликата за да отворите PDF-образец за печатење:

Комплет насликани по броеви - птица
Комплет насликани по броеви - птица

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.