Сликање по броеви за деца

Сликањето по број не е само популарен начин за возрасни да се започне со сликање. Исто така, за децата е полесно да ги охрабруваат децата да сликаат шаблони со мотиви погодни за деца. Децата едноставно бојат во нумерираните полиња со дадената боја.

Шаблони по бои за деца

Така, првиот праг на инхибиција пее да започне со сликање и им го отвора патот на нашите широки слики за боење или страници за боење, за децата да обојат таму независно. Прелистајте ја нашата колекција на прекрасни боење според шаблони за деца. Овие шаблони можете да ги користите за да разговарате за боите со вашите деца. Со кликнување на цртеж се отвора посебната страница со шаблонот за мали деца: 

Боја по број за деца - риба
Фишер

Боја по број за деца бесплатно
Лав

Наслика по печурка по број за мали деца
Пилц

Сликање по броеви за мали деца - жирафа
Жирафа

Боја по број за деца - диносауруси
диносаурус

Боја по број деца - кит за боење
Вол

Комплет Paint by Numbers - цвет
Цвет

Сликање по броеви за мали деца
Цвеќиња

Сликање по броеви за деца - цвеќиња
Цвеќиња

Боја со број автомобил за деца за боење
Автоматски

Комплет насликани по броеви - птица
Птица

Комплет Paint by Numbers - полжав
полжав

Сликање по броеви - природа
Дрво и ливада

Сликање по броеви за деца
Јаболко со црв

Комплет Paint by Numbers - патка
патка

Комплет Paint by Numbers - Принцеза
принцеза

Комплет насликани по броеви - птица
Птица

Комплет Paint by Numbers - Снешко
Зима / снешко

Malen nach Zahlen Weihnachtsbaum
елка

Шаблони со дадена шема

Ако на вашето дете му е тешко да „работи“ без образец, тогаш за вас имаме идеална слика по шаблони со бројки. Мотиви погодни за деца и готовата слика како примерок. Со кликнување на цртежот се отвора саканата страница:

Комплет Paint by Numbers - папагал
папагал

Комплет Paint by Numbers - риба
Фишер

Комплет Paint by Numbers - Петел
Петел

Боја по броеви - животни
Животни

Боја по броеви - животни
Животни

Комплет Paint by Numbers - диносауруси
мал диносаурус

Комплет Paint by Numbers - Пеликан
Пеликан

Сликање по броеви
прокоси

Комплет Paint by Numbers - Лисица
млада лисица

Комплет Paint by Numbers - Тигар
Тигар

Комплет сликарство по броеви - Слон
Бебе слон

Сликање по броеви за деца
лигњи

Сликање по броеви за деца
рак

Наслика по бројки жаба
Наслика по бројки жаба

Сликање по броеви
камелеон

Боја по бројки пајак
пајак

Наслика по броеви мала желка
желка

Наслика по бројки мала зебра
Зебра

Комплет насликани по броеви - зајаче
Hase

Комплет Paint by Numbers - крава
крава

Шаблони за сликање на броеви за постари деца

За постари деца или едноставно напредни мали уметници, подолу имаме неколку страници за боење со малку посложени структури. Со кликнување на слика се отвора соодветната страница со сликата за сликање:

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
Влакно

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
Комплет Paint by Numbers - Дом и градина

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
Куќа со градина

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
Роуз

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
камперски оган

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
село

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
Топки од новогодишна елка

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
Шиф

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година
пеперутка

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.