Malen nach Zahlen – Weihnachtsbaum

Шаблони за сликање по број може да ги охрабрат децата да сликаат за прв пат со мотиви погодни за деца. Децата едноставно бојат во нумерираните полиња со дадената боја. Значи, првиот праг на инхибиција за започнување со сликање се намалува.

Боја на елка со бројки

И мотивите се намерно особено погодни за помали деца. Кликнете на сликата за да отворите PDF-образец за печатење:

Боја на елка со бројки
Боја на елка со бројки

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.