Педофили запираат страници за боење - превенција

Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат од насилство и сексуално злоставување. Но, кога можете дури и да започнете да разговарате за оваа тема со деца? Како да му објасните на вашето дете дека има и лоши луѓе без да им ја одземе леснотијата?

Стоп за боење на педофилите

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Со кликнување на сликата се отвора избраната Боја страница во формат pdf.

Боење на слика Заштита од педофили
Боење на слика Заштита од педофили

Боење страница - Заштита од педофили
Боење страница - Заштита од педофили

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.