Игра за боење страница надвор од патот | Превенција

Постојат многу потенцијални опасности кои демнат во едно домаќинство, па дури и возрасен човек може да претрпи разни повреди.Но, опасноста е особено голема за малите деца кои не се свесни дека опасноста е распространета во нивниот дом. Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат од насилство и сексуално злоставување. Но, кога можете дури и да започнете да разговарате за оваа тема со деца?

Malvorlage Beim Spielen auf Autos achten

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Кликнете на сликата за да го отворите Боја страница во формат pdf:

Malvorlage Beim Spielen auf Autos achten
Malvorlage Beim Spielen auf Autos achten

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.