Боење страница преку премин на патот | Превенција

Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат. Но, кога можете дури и да разговарате за оваа тема со деца? Дали децата ги слушаат своите родители?

Боја страница бидете внимателни при преминување на патот

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Кликнете на сликата за да го отворите Боја страница во формат pdf. И под бојата, ќе најдете дополнителни информации со кои можете да разговарате за однесувањето со вашите деца:

Боја страница бидете внимателни при преминување на патот
Боја страница бидете внимателни при преминување на патот

Бидете внимателни кога преминувате улица

Веројатно знаете дека мора да ги погледнете двата начина пред да излезете на улица. Секогаш запомнете дека автомобилите често одат многу брзо и се приближуваат многу брзо. Ако не сте сигурни, подобро почекајте. Ако веќе не сте го сториле тоа, оставете ги вашите родители да ви покажат како да преминете улица.

 


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.