Боење страница преку премин на патот | Превенција

Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат. Но, кога можете дури и да разговарате за оваа тема со деца? Дали децата ги слушаат своите родители?

Боја страница бидете внимателни при преминување на патот

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Кликнете на сликата за да го отворите Боја страница во формат pdf. И под бојата, ќе најдете дополнителни информации со кои можете да разговарате за однесувањето со вашите деца:

Бидете внимателни во сообраќајот
Бидете внимателни во сообраќајот

Секогаш гледајте дали автомобилите доаѓаат на прво место

... без разлика зошто трчате на улица.

Веројатно знаете дека мора да ги погледнете двата начина пред да излезете на улица. Но, понекогаш тоа го забораваш.

Дури и ако ви се допаѓа малото куче и сакате да го спасите. Но, ризикот е преголем дека ќе се повредите сериозно доколку трчате преку улицата без да гледате!

 


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.