Malvorlage Treppensturz | Prävention

Постојат многу потенцијални опасности кои демнат во едно домаќинство, па дури и возрасен човек може да претрпи разни повреди.Но, опасноста е особено голема за малите деца кои не се свесни дека опасноста е распространета во нивниот дом. Но, како и од кога можете дури и да разговарате за оваа тема со деца? Дали децата ги слушаат своите родители?

Malvorlage Nichts auf der Treppe liegen lassen

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Кликнете на сликата за да го отворите Боја страница во формат pdf. И под сликата ќе најдете можен придружен текст за разговор.

 

Malvorlage Nichts auf der Treppe liegen lassen
Malvorlage Nichts auf der Treppe liegen lassen

Lass nie etwas auf der Treppe liegen?

Kannst Du erkennen, was auf dem Bild gerade passiert? Nach dem Spielen wurde einige Sachen nicht weg geräumt und einfach auf der Treppe liegen gelassen. Das ist sehr gefähtlich, denn du, deine Eltern oder Freunde können ganz leicht über diese Sachen stürzen und sich sehr weh tun.

Weil du das ja nicht möchtest, räum bitte immer Deine Sachen wieder weg und lass niemas irgendwelche Sachen auf der Treppe liegen.

 


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.