Боење пати на страница

Да се ​​биде во можност да се чита часовникот, да се знае времето е важен чекор во развојот на малите деца.

Боење на времиња на слики

Deswegen bieten wir Ihnen verschiedene Malvorlagen mit Uhren und unterschiedlichen Uhrzeiten anzeigen. So können die kider spielerisch durch ausmalen früh die richtige Uhrzeit lernen. Diese Vorlagen dürfen selbstverständlich von kidergärten und Grundschulen kostenlos verwendet werden. Со кликнување на сликата, се отвора страницата за боење во формат pdf:

Боење на времиња на слики

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.