Бојата страница не се сретне со странци | Превенција

Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат од насилство и сексуално злоставување. Но, кога можете дури и да започнете да разговарате за оваа тема со деца? Како да му објасните на вашето дете дека има и лоши луѓе без да им ја одземе леснотијата?

Malvorlage Nicht mit Leuten aus dem Internet verabreden

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Со кликнување на сликата се отвора избраната Боја страница во формат pdf.

Никогаш не излегувајте со странци на Интернет
Никогаш не излегувајте со странци на Интернет

 


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.