Однесување на боење на страници во грмотевици | Превенција

Постојат многу потенцијални опасности кои демнат во едно домаќинство, па дури и возрасно лице може да претрпи разни повреди. Но, опасноста е особено голема за малите деца кои не се свесни дека опасноста е сеприсутна во нивниот дом. Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат. Но, кога можете дури и да разговарате за оваа тема со деца? Дали децата ги слушаат своите родители?

Malvorlage Achtung bei Gewitter

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Кликнете на сликата за да го отворите Боја страница во формат pdf. И под бојата, ќе најдете дополнителни информации со кои можете да разговарате што да правите во грмотевици со вашите деца:

Malvorlage Achtung bei Gewitter
Malvorlage Achtung bei Gewitter

Hier gibt es weitere Hinweise über das Verhalten bei Gewitter

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.