Оган на однесување на страниците за боење | Превенција

Постојат многу потенцијални опасности кои демнат во едно домаќинство, па дури и возрасно лице може да претрпи разни повреди. Но, опасноста е особено голема за малите деца кои не се свесни дека опасноста е сеприсутна во нивниот дом. Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат. Но, кога можете дури и да разговарате за оваа тема со деца? Дали децата ги слушаат своите родители?

Однесување на боење на страници кога има пожар

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Кликнете на сликата за да го отворите Боја страница во формат pdf. И под бојата, ќе најдете дополнителни информации со кои можете да разговарате што да направите во случај на пожар со вашите деца. Кога се однесувате во случај на пожар, треба да разговарате за индивидуалната ситуација во животот и за индивидуалното однесување со вашето дете.

Однесување на боење на страници кога има пожар
Однесување на боење на страници кога има пожар

Кога си сам дома

и забележавте дека има пожар во станот или куќата, веднаш излезете од куќата. Не грижете се за домашни миленици или играчки, важно е ништо да не ви се случи! Кога сте надвор од куќата, одете кај соседите за да можат да повикаат противпожарна служба! - Ова се само општи совети за однесување. Дискутирајте за правилното однесување индивидуално: на пр. Разумни патишта за бегство, што да правиме со браќа и сестри или кога родителите спијат? Кои соседи? Дали вашето дете ги знае броевите за итни случаи за противпожарната единица и полицијата?

 


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.