Боја страница не им верувате на странци | Превенција

Постојат многу потенцијални опасности што демнат во едно домаќинство, па дури и пораснато лице може да се повреди на различни начини.Но, опасноста е особено голема за малите деца кои не се свесни дека опасноста е распространета во нивниот дом. Сите родители сакаат да ги заштитат своите деца најдобро што можат од насилство и сексуално злоставување. Но, кога можете дури и да започнете да разговарате за оваа тема со деца?

Боја страница Не верувајте на странец, не секој навистина сака да помогне

Нашите страници за боење за опасни ситуации треба да им помогнат на родителите да ги сензибилизираат децата за разни опасности без да ги исплашат и да ја третираат насликаната тема со децата на разигран начин. Кликнете на сликата за да го отворите Боја страница во формат pdf:

Боја страница Не верувајте на странец, не секој навистина сака да помогне
Боја страница Не верувајте на странец, не секој навистина сака да помогне

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.