Боја страница измијте ги забите | Грижа за телото

На децата им е потребна постојана инспирација. Боење страници и боенки даваат значителен придонес за ефективно промовирање на креативноста на нашите најмлади деца. Нема правило за тоа кога детето е доволно старо за да започне да слика или кога дефинитивно треба да започне. Бидејќи одличен несакан ефект на сликањето е секогаш тоа што децата можат да ги остават своите мисли да талкаат и да најдат мир по цел ден полн со впечатоци.

Боја страница измијте ги забите - расипување на забите

Сепак, секогаш е важно понудените страници за боење да бидат дизајнирани на начин погоден за деца. Бидејќи само сликата за боење соодветна на возраста и вистинскиот мотив ја будат подготвеноста кај децата да се вклучат во боење. И токму тука се појавува нашата понуда за бесплатни боење страници за деца. Со кликнување на сликата, шаблонот за боење се отвора во формат pdf:

Боја страница измијте ги забите
Боја страница измијте ги забите

Како лентите се влеваат во паста за заби?

„Wie kommen eigentlich die Streifen in die Zahnpasta?“ Völlig fasziniert starrt meine Tochter auf die Zahnpasta auf ihrer Zahnbürste. Natürlich sieht diese aus wie immer, aber erst heute fällt meiner Tochter auf, dass es eigentlich ein Ding der Unmöglichkeit ist, fünf so akkurate Streifen aus einer Tube zu pressen.

Паузирам за момент и се сеќавам на добро позната детска претстава што ја видов најстариот. Таму беше објаснето точно како лентите влегуваат во пастата за заби.

И објаснив на мојата најмлада ќерка дека цевката секогаш се полни еднаш, од горе. Ова значи дека крајот на цевката е отворен. Сега обоената паста (претежно иста како и белата, само обоена) прво влегува во цевката, така што обоената паста е точно на излезот од цевката. Потоа се става белата паста и цевката е механички затворена.

Секако дека има многу повеќе бели тестенини во ваква цевка отколку црвена или зелена! „Но, како влегуваат лентите во пастата за заби?“, Нетрпеливо ја праша ќерка ми.

Тајната на лентите во пастата за заби лежи во излезот на цевката. Тука има цевка што води релативно далеку, до два сантиметри, во внатрешноста на цевката. Притисокот врз цевката сега ја тера само белата паста низ цевката.

Сепак, цевката има понатамошни отвори во непосредна близина на излезот на цевката (обично има пет), од кои се притиска обоената маса, која се наоѓа само на излезот, на самиот крај. Така се создаваат убавите, па и ленти во пастата за заби.

Секој што некогаш се прашувал колку паста за заби има во цевка: Ако исцедите цела цевка, би имале колбас за паста за заби околу два метри осумдесет.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.