Виножито боење страници

Ein Regenbogen ist ein wunderschönes Naturschauspiel, welches sich durch seine schillernde Farbenvielfalt auch hervorragend für kider zum Ausmalen eignet. 

Regenbogen Spruch: Die Arbeit läuft dir nicht davon, wenn du deinem kid einen Regenbogen zeigst. Aber der Regenbogen wartet nicht, bis du mit der Arbeit fertig bist. (Chinesisches Sprichwort)

Боење страници виножито

Ако сакате да го насликате како што треба ... боите на виножитото што можат да се видат се жолта, портокалова, црвена, зелена, виолетова и сина. Забавувајте се прелистувајќи ја нашата бесплатна колекција на страници за боење на виножито. Со кликнување на врската се отвора соодветната страница со шаблонот за боење на виножитото:

Страници за боење виножито - бесплатни страници за боење

Гулаб на мирот со виножито

Страници за боење виножито - бесплатни страници за боење

Виножито и сонце

Страници за боење виножито - бесплатни страници за боење

Виножито со срца

Страници за боење виножито - бесплатни страници за боење

Виножито облаци од сонцето

Страници за боење виножито - бесплатни страници за боење

Виножито и пејзаж 

Страници за боење виножито - бесплатни страници за боење

Виножито над куќите

Страници за боење виножито - бесплатни страници за боење

Виножито и ветерница

Боење страница виножито за боење за деца

Боја на виножитото

Боја страница на виножито

Виножито како надеж

Боење слика виножито

Виножито, сонце, облак

Боја страница виножито за боење

Виножито над вашата куќа

Ваучерот е забавен за обојување

Ваучер со виножито

Боење на виножито на страницата со простор за текст

Виножито со поле за текст

Боење страница виножито и тенџере со злато

Саксија со злато на крајот од виножитото

Шарено виножито со гулаб на мирот

Шарено виножито со гулаб

Шарено виножито со гулаб на мирот

Шарено виножито со гулаб и облаци

Боја страница на виножито

Виножито

 

Wie entsteht ein Regenbogen eigentlich?

Виножито се создава со прекршување на светлината во капки вода, бидејќи светлината се состои од многу бои кои удираат на вашето око под различни агли кога сончевата светлина се рефлектира на дождот (т.е. виножито постои само со сонцето зад вас!) И така натаму боите на светлината стануваат видливи.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!