Мандали за возрасни

Зборот мандала доаѓа од санскрит и значи круг. Мандалите се дијаграми кои се состојат од симетрични или асиметрични обрасци и претставуваат микрокосмос на универзумот. Обрасците се секогаш подредени на централната точка и обично се кружни или квадратни.

Мандали во уметноста и природата

Ако погледнете наоколу во природа, можете да забележите мандали насекаде. На пример, во цвеќиња, прстени од дрвја, снегулки, низ камче што се фрла во вода и кружи ...

Мандали за возрасни
Мандали за возрасни - © Тина / Adobe Stock

Во будизмот и хиндуизмот, мандалите имаат религиозно значење. Преку будизмот, мандалите се шират како предмет на медитација. И денес тие се познати низ целиот свет. Мандалите може да се направат од природни материјали или да се попрскаат со песок. Во оваа земја, мандалите за боење се многу популарни.

Зошто боја мандали?

Мандалите не се само помош за медитација, тие се исто така прекрасно поминување на времето за млади и стари лица. Постојат мандали со различни нивоа на тежина. Од едноставно до барање. Мандалите помагаат да се влезе овде и сега. Целосно да се концентрирате на она што го правите. Се концентрирате на боење, ова не само што промовира концентрација, туку и ги смирува вашите мисли.

Мандали за возрасни

Бојата што се внесува во моделот го организира очигледниот хаос и внесува хармонија во сликата. Ако воведете ред во листот, внесувате и повеќе ред во себе. Започнувате патување во себе и заборавате на гужвата и вревата на секојдневниот живот. Се поттикнува креативноста и се стимулира сопствената имагинација. Можете да се опуштите уште подобро во тивок агол, со тивка музика во позадина или шолја чај. Со кликнување на цртеж се отвора страницата за преглед на мандала:

Мачка мандала
Мандали на животни за возрасни

Цветни шаблони мандала со пеперутка
Цветови и цвеќиња

Мандалас индивидуални мотиви

Со кликнување на цртежот се отвора страницата со избраниот мотив мандала:

Дрво мандала со цвеќиња
Дрво мандала со цвеќиња

Шаблон мандала дрво срце
Срце на шаблонот на Мандала

Шаблон за мандала за возрасни
образец

Шаблон за мандала за возрасни
Шаблон за мандала за возрасни

Шаблон за мандала за возрасни
цветен дезен

Мандала со цветен модел возрасни
Мандала со цветен модел возрасни

Мандала за возрасни
Мандала за возрасни

Мандала за возрасни
Мандалата

Мандала за возрасни
Боја во мандалата

Мандала за возрасни
Мандала за возрасни

Мандала за возрасни
Мандалата

Мандала за возрасни
Боја во мандалата

Мандала за возрасни
Мандала за возрасни

Мандала за возрасни
Мандалата

Мандала за возрасни
Боја во мандалата

Мандала за возрасни
Мандала за возрасни

Мандала за возрасни
мандали

Боење мандала за возрасни
Боење мандала за возрасни

Мандала за возрасни
Мандалата

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!