Мандали за деца - модели

Мандалите се тркалезни или квадратни обрасци кои секогаш се вртат околу централната точка. Очигледниот хаос на дезените се обликува и се смирува веднаш штом мандалите се обојат со различни пенкала.

Мандали за деца со модели

Нашите мандали се идеални за да се концентрираме на нешто и да го оставиме зад себе стресниот секојдневен живот или други проблеми. Со кликнување на цртежот се отвора страницата со посакуваната мандала:

Шаблон за мандала за деца
Шаблон за мандала за деца

Шаблон за мандала за деца
Мандала со шема

Шаблон за мандала за деца
Шаблон за мандала за деца

Шаблон за мандала за деца
Шаблон за мандала за деца

Шаблон за мандала за деца
Шаблон за мандала за деца

Мандала за деца
Мандала за деца

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!