Утре доаѓа Дедо Мраз - белешки и текст

Традицијата на пеење Божиќни песни во домот со семејството и децата, или во училиште и во градинка, не е многу стара. Само од околу 18. Век пее во кругот на семејството и само по 19. Век знае еден во Германија песни од други земји.

Лист музика и текст Утре доаѓа Дедо Мраз

Пеењето и правењето музика заедно и околу Божиќ создава убава, посебна и уникатна атмосфера. Не уживаат само децата од сите возрасти. Колку почесто песните се повторуваат или слушнат во ова време, толку подобро се наоѓа текстот. Ако можете да репродуцирате инструмент, можете да играте придружба.

Со кликнување на сликата, бојата на листот со белешки и текст на Божиќната песна се отвара во pdf формат

Лист музика и текст Утре доаѓа Дедо Мраз
Лист музика и текст Утре доаѓа Дедо Мраз

Утре доаѓа текстот на Дедо Мраз

Утре доаѓа Дедо Мраз
доаѓа со неговите подароци.
Шарени светла, сребрен орнамент,
Дете со креветки, овци и бик,
Бушава мечка и пантер
Би сакал да имам.

Донеси ни Дедо Мраз,
Донесете го утре, донесете го
убава железница,
Фарм со пилешко и петел,
човек со джинджифилово дрво,
сите убави работи.

Но, знаеш нашата желба,
ги познаваме нашите срца.
Деца татко и мајка,
дури и дедо,
сите, сите ние сме таму,
почекај со болка.

Забелешки од Божиќ Керол Утре, Дедо Мраз ќе се отвори како графичка датотека


Ве молиме слободно контактирајте со насако барате повеќе белешки и стихови на расадни рими. Среќни сме да додадеме повеќе белешки со текст во нашата колекција на белешки за детски песни. Дизајнот на белешките со соодветни бои страници е сложен, но ако е потребно, сакаме да го пробаме.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.