Сега сите шуми се одмораат - белешки и текст

Колку е постаро детето, толку повеќе ќе сака да го користи својот глас слушајќи пеење и музика. Затоа аудицијата треба да се изведува не само за да заспие, туку и за забава.

Лист музика и текст Сега сите шуми се одмораат

Децата не мора да имаат потреба од музички инструменти за да направат музика. Сè што тропа, тропа или прави други звуци. Вашиот глас исто така се користи. Но, за да бидете сигурни дека теренот е барем приближно точен, вие сте добредојдени да го испечатите дизајнираниот образец за деца, со белешки и текст на расадничката рима. Поголемите деца можат да ги насликаат листовите со белешки и текст исто така одлично!

Со кликнување на сликата се отвора бојата страница со белешки и текст во pdf формат

Лист музика и текст Сега сите шуми се одмораат
Лист музика и текст Сега сите шуми се одмораат

Сега сите шуми се одмораат - текст

Сега сите шуми се одмораат,
Стоката, луѓето, градовите и полињата,
спие целиот свет;
но вие, моите сетила,
нагоре, на, треба да започнете,
што му е угодно на вашиот творец.

Каде си, сонце, остана?
Ноќта ве избрка,
ноќта, непријателот на денот.
Вози таму; уште едно сонце,
мојот Исус, моето блаженство,
се чини дека е дури и светло во моето срце.

Денот помина
позлатените ѕвезди блескаат
во салата на синото небо;
Така ќе стојам,
кога моето име ќе оди
мојот бог надвор од оваа извор на солзи.

Телото брза да се одмори
го става фустанчето и чевлите,
сликата на смртност;
Го земам тоа, против тоа
Христос ќе ме инвестира
здолништето на честа и славата.

Главата, нозете и рацете
се радува што сега до крај
работата доаѓа.
Срце, радувај се, ќе станеш
од мизеријата на овие земји
и да работат без гревови.

Сега оди, вие здодевни екстремитети,
оди и легне,
креветите што ги сакате.
Постојат часови и времиња,
затоа што ќе бидете подготвени
да се одмори малку кревет во земјата.

Моите очи се мрачни,
за кратко време тие се затворени.
Каде е тогаш телото и душата?
Земи ја на твоите милости
да биде добро за секаква штета,
очите и чувајте Израел ".

И двете,
Исус, мојата радост,
и земи ја твојата малечка.
Сатаната ќе ме проголта,
па ангелите да пеат:
"Ова дете треба да биде неповредено".

Дури и вие, драги мои,
не треба да тагуваат денес
нема несреќа или опасност.
Бог ти дозволи да спиеш среќно,
замислете позлатен оружје
околу креветот и неговата ангелска толпа.

Белешки од детската рима Сега, сите шуми се одвиваат како отворена графичка датотека


Ве молиме слободно контактирајте со насако барате повеќе белешки и стихови на расадни рими. Среќни сме да додадеме повеќе белешки со текст во нашата колекција на белешки за детски песни. Дизајнот на белешките со соодветни бои страници е сложен, но ако е потребно, сакаме да го пробаме.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.