O новогодишна елка - белешки и текст

Традицијата на пеење Божиќни песни во домот со семејството и децата, или во училиште и во градинка, не е многу стара. Само од околу 18. Век пее во кругот на семејството и само по 19. Век знае еден во Германија песни од други земји.

Лист музика и текст О Божик

Пеењето и правењето музика заедно и околу Божиќ создава убава, посебна и уникатна атмосфера. Не уживаат само децата од сите возрасти. Колку почесто песните се повторуваат или слушнат во ова време, толку подобро се наоѓа текстот. Ако можете да репродуцирате инструмент, можете да играте придружба.

Со кликнување на сликата, бојата на листот со белешки и текст на Божиќната песна се отвара во pdf формат

Лист музика и текст О Божик
Лист музика и текст О Божик

O новогодишна елка - текст

O новогодишна елка, o новогодишна елка,
како зелени се твоите лисја.
Вие не само зелени во летниот период,
не, дури и во зима, кога снегува:
O новогодишна елка, o новогодишна елка,
колку зелени се твоите лисја!

O новогодишна елка, o новогодишна елка,
Навистина ми се допаѓаш!
Колку често нема време за Божик
дрво од тебе ми се радува!
O новогодишна елка, o новогодишна елка,
Навистина ми се допаѓаш!

O новогодишна елка, o новогодишна елка,
твојот фустан сака да ме научи нешто!
Надеж и трајност
дава удобност и сила во секое време!
O новогодишна елка, o новогодишна елка,
твојот фустан сака да ме научи нешто!

Отворете лист музика од Божиќна песна O Tannenbaum како графичка датотека


Ве молиме слободно контактирајте со насако барате повеќе белешки и стихови на расадни рими. Среќни сме да додадеме повеќе белешки со текст во нашата колекција на белешки за детски песни. Дизајнот на белешките со соодветни бои страници е сложен, но ако е потребно, сакаме да го пробаме.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.