Оптички илузии и невозможни фигури

Боење страници се одлична забава за деца од сите возрасти. На нашата веб-страница ќе најдете многу различни мотиви на различни теми: цртежи на оптички илузии, како и невозможни фигури, т.н. парадокси, фасцинира секое дете.

Оптички илузии и невозможни фигури

Окото на една жена во близина
Оптички илузии - илузии

Оптичките илузии се однесуваат на сите аспекти на лажното човечко гледање како колективен поим.

Ова може да се случи, од една страна, кога ги гледаме работите поинаку од она што навистина го имаат преку посебен начин на претставување.

Или различни луѓе во истиот образец препознаваат други работи или само нештата се подготвени на начин што тие никогаш не можат да се појават во познатата средина и нашиот мозок е збунет.

Забавувајте се со нашите оптички илузии. Кликнете на линкот за да отидете на страната со соодветниот образец:

Оптички илузии

Која линија е подолга?

Која линија е подолга?

Која линија е подолга?

Која бројка е повисока од другите?

Кој круг е поголем

Кој круг е поголем

Паралелно или криво?

Оптичка илузија
паралелни линии

Паралелно или погрешно

Паралелно или не?

Што гледаш?

Со кликнување на врската се менува страната со соодветниот образец:

Лица или вазна

Три или четири барови?

Оптичка илузија - што гледате?

Невозможни бројки

Со кликнување на врската се менува страната со соодветниот образец:

Невозможно скали

Невозможен триаголник

Невозможен круг

Невозможна фигура

Нешто се движи таму?

На сликите подолу, секогаш се чини дека нешто се движи, внимателно погледнете! Кликнете на сликите за да ги зголемите фотографиите:

оптичка илузија круг опашки

Овие кругови се движат .... не

Ако некој гледа кон оваа слика на концентриран начин, човековата визија добива впечаток на подвижни кружни формации. Се разбира, ништо не се движи во оваа слика!

Психоделичен пулс

пулсираат

Повторно, нашиот мозок игра трик врз нас во интеракција со нашите очи: оптичката илузија се состои во имагинарна пулсираност на моделот.

Дополнителни оптички илузии

Плоштад Канизе

Плоштад Kanisza - Гледајќи нешто што не е таму

Иако веруваме дека е сосема јасно со свои очи: во средината не постои плоштад, нашиот мозок ја структурира сликата во поглед на познатите модели. Овој феномен е познат како "плоштад Каниса".

Оптичка илузија

Тоа е сосема погрешно?

Навистина? Верувале или не, крстосниците се апсолутно паралелни. Можете да го измерите ова или, со фокусирање на две одделни линии, можете да видите дека сите линии се паралелни.

Оптичка илузија за возрасни

Децата гледаат нешто сосема поинакво од повеќето возрасни ...

Ве молиме контактирајте со насако барате посебна боичка слика со многу посебен мотив. Исто така сме среќни да создаваме свој личен лист за боја според вашите спецификации од фотографија.