Ред во детската гардероба | образование

Одржувањето ред во детската гардероба е предизвик. Облеката е мала, но има многу. Бидејќи децата растат брзо, а потоа требаат нови работи. Покрај тоа, децата се уште треба да научат зошто редовното чистење е важно и разумно. Меѓутоа, со правилен пристап и помош на малите, можете да успеете да го одржите уредот уреден.

МУК во гардероба

Пред да почнете да креирате редослед, прво треба прво да го испразните шкафот правилно.

Чиста гардероба во расадникот
Чиста гардероба во расадникот

Сè што повеќе не е потребно или повеќе не се допаѓа е отстранета. Постојат неколку начини на кои кабинетот може ефективно да се исправи и исчисти.

На пример, со методот на кутијата 3, ги сортирате сите облеки во контејнери означени како "Keep", "Useful" и "Throw away." Потоа можете да одлучите дали сакате да го продавате, подарите, фрлете или дајте му ја украдената облека во колекцијата на стара облека.

Иако овој процес прво создава повеќе нарушувања, тоа овозможува целосно да се реорганизира содржината на гардеробата. Можете исто така да го користите времето за бришење на празниот шкаф.

Совети за уредно гардероба

Ефективна стратегија за избегнување на хаос не е да се дозволи тоа да се случи. Се разбира, ова е тешко кај децата. Затоа содржината на шкафот треба да биде дизајнирана да биде пријателска за деца и практична, така што сè ќе има свое редовно место:

  • Сортирајте ја облеката по разновидност и чувајте панталони во еден џеб, маици во друга.
  • На пример, користете различни кутии за чување чевли, пижами, шалови или костими за капење. За да можете полесно за вас и за децата, можете да ги етикетирате.
  • Зимски предмети кои не се потребни во лето и обратно може да се чуваат во затворени кутии на или во шкаф. Значи тие се исто така заштитени од зараза на молци.
  • За облеката што се носи, но не треба да се мие, можете да создадете посебен простор. На пример, во форма на стол, облека железнички или неколку куки на страната на кабинетот или ѕидот. Облеката потоа може да се носи повторно следниот ден или да се врати во шкаф.
  • Исто така се препорачува кошница за перење во расадникот. Валканите делови тогаш не се неуредни.

Вклучете ги децата кога се чистете

Особено мали деца треба да научат како функционира нарачката. Како родител, можете да го поддржите вашето потомство. Родителите секогаш се улога, дури и кога се чистат. Затоа е важно децата да живеат со одреден основен поредок. Последица и јасни пораки се уште се многу важни дури и во училишна возраст, така што децата точно знаат што да прават.

Со цел за одгледување на овошје во нивниот плакар со текот на времето, тие мора да бидат способни да ја достигнат содржината. Облеката која е потребна секој ден, затоа не треба да биде во горната лента. Со закачалки во големина со големина на деца, малите можат подобро да се справат. Полесно им е да висат облека и јакни. Постојат и кабинети системи кои се специјално дизајнирани за деца и нивната големина.

Задржи ја нарачката

Откако ќе се воспостави одреден ред, децата е полесно да го задржат. Бидејќи тие можат да се ориентираат на воспоставениот систем во кабинетот. Одржувањето на организирани работи е тековен процес. Децата растат и развиваат брзо, така што се потребни нови облеки во кратки интервали.

Затоа, се препорачува да се утврдат правила за чистење, на пример, со фиксен ден на кој се чисти кабинетот. Исто така, така 5-S метод сугерира одложување на фотографиите од идеалната состојба по исцрпување, сортирање и чистење на плакарот. Децата можат да се ориентираат на ова, ако се исчистат.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.