Свиткајте брод од хартија | Танкер брод од хартија

Чамци со преклопување хартија - класика кога повторно и повторно прашувате деца и возрасни некој „како помина тоа повторно?“.

Преклопете брод од хартија во неколку чекори

Со нашите онлајн упатства лесно можете сами да преклопите чамец од хартија. За секој што не сака да пребарува на Интернет секој пат, ги додаваме упатствата подолу за да ги испечатите бесплатно:

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Прво на сите, преклопете го листот хартија надолу во средината

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Потоа преклопете ги горните агли до средината

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Преклопете ги двата долни рабови нагоре

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Потоа свиткајте еден агол напред, а другиот агол назад

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Отворете го „триаголникот“ што сега е создаден и поставете ги аглите еден врз друг

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Сега преклопете ги долните агли нагоре

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Потоа, притиснете ги аглите заедно

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

Повлечете се како што е прикажано овде

Преклопете хартиен брод | Направете хартиен брод - Бесплатни страници за боење

И бродот е подготвен.

Ако преклопите многу големо парче хартија, сега исто така сте свиткале капа

 

Дури и ако ова изгледа комплексно од 6-тиот чекор, но откако ќе ја имате свитканата хартија пред вас, тоа е многу лесно.

Упатства за преклопување на хартиени бродови за печатење

Со кликнување на цртежот се отвораат упатствата за преклопување во формат pdf:

Преклопете го чамецот со хартија - направете чамец од хартија
Инструкции за преклопување на чамецот од хартија - направете чамец од хартија

 

 Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!

Дополнителни клучни зборови: преклопени листови, преклопени листови