Точки за да се дадат слики за деца

Страниците за боење се одлична забава за деца од сите возрасти. Сликите од точка до точка одат чекор понапред.

Слики насочени кон точки - врски за цртање

Цртањето на врските на нашите мапи со точки не промовира само разиграно учење на броеви, туку и концентрација и координација на око и рака. На овој начин, децата учат дека самите ја дизајнирале сликата. Како работи? Детето ги поврзува нумерираните точки со молив. На крајот, се појавува добро позната фигура или битие. Сликата креирана на овој начин исто така може да биде обоена во „како награда“. Со кликнување на врската ќе се однесете на страницата со соодветниот образец:

Мајмун со цртање од точка до точка

мајмун

Цртеж на слон од точка до точка

Elefante

Посочете кон точка цртање патка

патка

Покажете на точка цртеж на жирафа

Жирафа

Куче со цртање од точка до точка

Куче

Мачка со точка за цртање

мачка

Покажете на точка цртеж на лав

Лав

Ракета од точка до точка

ракета

Посочете кон едрилицата

Едриличар

Воз од точка до точка

Воз / лок

  

Цртежи од точка до точка за напредни корисници

Следните цртежи се посоодветни за постари деца кои се повешти во броењето. И тука кликнување на врска ја отвора посакуваната страница:

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

носат

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

Делфин

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

мачка

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

Еднорог

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

крава

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

Коњ

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

Птица

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

пеперутка

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

Сонцето

Слики од точка до точка за деца - бесплатни страници за боење

Зиж

 

 Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!

Дополнителни клучни зборови: точка до точка, точка до точка, точка-до-точка