Дестинација Германија | Одмор патување

Сојузна Република Германија стана многу популарна како туристичка дестинација за многу години. Ова главно се должи на одличните транспортни можности на терен и разновидноста на место. Без разлика дали љубителите на туристите, културата или природата, секој во оваа земја ги добива своите пари.

Дестинација Германија

Ако барате музеи од висока класа, одлични ресторани и безброј можности за одбележување, посетете еден од четирите најголеми градови: Берлин, Хамбург, Минхен и Келн. Берлин несомнено е културна метропола на земјата и изненадува дури и редовни посетители повторно и повторно со својата жива, креативна атмосфера.

Германија - Алтер Опер, Франкфурт на Мајна
Германија - Алтер Опер, Франкфурт на Мајна

Хамбург, со својот светски познат Speicherstadt, нуди луксузен талент, додека Минхен, срцето на Баварија, ве поканува да патувате во околината. Келн, за возврат, го зазема својот пријателски стил во Рајнската област и Келнската катедрала, најпозната зграда во земјата.

Во Германија можете да ги истражувате минатите милениуми врз основа на многу реликвии. Насекаде има траги на Римјаните, како што се бањи и аквадукти. Особено добро познати тука се, на пример, Трир и Ксантен.

Понатаму, земјата нуди невообичаено многу убави цркви. Особено Frauenkirche во Дрезден и Ахенер дом се здоби со меѓународна слава. Со нивната импресивна камена купола или зградите на ренесансата, тие претставуваат посебен доказ за сакралната архитектура.

Средниот век исто така е изобилно застапен: Германија е позната по своите бројни замоци и палати, чија реставрација е и добива многу внимание. Овде се особено замоците долж Рајна и Мозел да се јават.

Лозовите насади и пешачките патеки околу двете реки се меѓу најромантичните во земјата, комбинирајќи релативно лесен пристап до лесно достапни атракции. Од друга страна, замокот Нојшванштајн, кој стои бел и преподобен на пошумениот рид во јужниот дел на Баварија, изгледа свеж како бајка.

Природа и пејсажи во Германија

Но, дури и патниците кои бараат природни убавини, не излегуваат во Германија празни. Постојат вкупно национални паркови на 16, во кои се сместени многу различни пејзажи и екосистеми.

Три од нив го покриваат светски познатиот Wattenmehr во северниот дел на земјата, каде што можат да се направат екскурзии со водичи.

За љубителите на планинските предели, Националниот парк Ајфел, каде што може да се видат моштите на вулканската активност, и Саксонска Швајцарија со своите песочни камења Елба се особено погодни. Последно, но не и најмалку важно, многу национални паркови вклучуваат особено убави и екстензивни шуми, на пример во Харц, Шварцвалд или Хунсрук.

Прегледајте ја нашата категорија Боење страници со глетки во Германија.

Земјата е совршена за професионални и аматерски фотографи. Ова не е само поради пријатната клима, туку и со многу различни мотиви кои може да се најдат.

Последно, но не и најмалку важно, можно е да се набават резервни делови и додатоци речиси насекаде, и фотографии, исто така, може да се развиваат на самото место за многу кратко време, доколку е потребно.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.