Патувачки форми

На историското потекло на сега генерално заеднички облоги "прави патувања" може да биде сосема јасно на периодот кон крајот на 17. и почетокот на 18. датира век, кога тогашниот "Гранд Тур де Франс" (голема патување) да културно значајни локалитети во Европа и на Блискиот Исток за богатите возрасни синови на Европската благородништвото и горниот средната класа беше задолжително социјално.

Патувањето го проширува својот хоризонт

На често се нарекува "големата турнеја" наречен патување претежно предводена месеци низ живописните предели и познати европски уметнички градови во Франција, Италија и Шпанија, каде што главно познати споменици од антиката, средниот век и ренесансата биле посетени.

Жена на брод
Патувачки форми

А пред се за учење на јазик и културни знаење застана за граѓански патник во преден план, благородните потомци исто така треба да се воспостават корисни контакти со други кралски дворови од страна на нивните патувања, насочите своите манири, да научите уметноста на ограда, бидете неофицијални еротски искуства и да се провери опции брак.

Овие фази на организиран безделничење беа исто така во целиот 19. и почетокот 20. Век се уште на оној дел од предметот на населението на тоа, исто така, имаше финансиски средства потребни, таа дојде најдоцна со доаѓањето на комерцијални туризам по завршувањето на Втората светска војна во 1950er години до постепено демократизација на образованието и студиски патувања.

Оттогаш патувањето во странски делови на светот стана прифатливо за помалку добростоечки социјални групи. Иако поголемиот дел од современите туристи кои патуваат во овој ден првенствено за причините за одмор и релаксација во други поднебја, сепак, професионалниот развој на училишни размени и семестри во странство за студентите е сосема јасно во традицијата на "Гранд Тур де Франс".

Најопасните од сите погледи на светот е светоглед на луѓето кои не го гледаат светот. Александар фон Хумболт

Патување во време на глобализација

Во меѓувреме, подолги периоди на работа или туризам во странство станаа високо ценет критериум за вработување на раководители на човечки ресурси. Кандидатите со релевантно искуство ги сигнализираат нивните потенцијални идните работодавачи за висок степен на отвореност, флексибилност и храброст да се навикнат на нови и непознати ситуации.


Што е политиката и зошто е изборот на привилегија и толку важно?


Како дел од незапирливиот однапред на глобализацијата, на која особено интеркултурна компетентност и познавање на странски јазици, обичаи и традиции стануваат сè повеќе важно за меѓународниот успех на глобални компании, патување искуства станаа составен и незаменлив дел за подобро разбирање на остатокот од светот и на крај потрошувачите, нивните желби, очекувања и очекувања.

Речиси ниту една компанија денес не може да си дозволи да вработи вработени без познавање на странски јазици и барем неколку патувања. Во денешно време и за дигитално ориентирани индустрии во кои тоа е сосема нормално и природно е дека многу луѓе unterschiedlichster етничко потекло работат заедно и намерна производи се со чести патувања прифаќање обнови и толеранција кон другите начини на живот и моралот квази веќе услов поставка.

Патување и покрај видеоконференции

Жена на плажа
Патувањето во странство ги проширува сопствените хоризонти

Покрај тоа, важноста на бизнис и покрај широко предвиде замена со видео и интернет конференции во последниве години се зголеми наместо намалување, во зависност од индустријата и прецизна поделба точно се очекува од страна на релевантните вработени да бидат разумно и во странство и можат да се однесуваат соодветно.

Патувајте во почетокот на 21. тоа век е се повеќе и повторно да стане чиста активност во слободното време за важни општествени и професионална способност, но кој може да се движи и на меѓународната сцена и да дејствува, тоа е медиум во земјата и, исто така, се создаде во менаџерски позиции во долг рок.

Се надеваме дека ова знаење и искуство од светот на бизнисот во текот на изминатите три до пет децении ќе преовладуваат во моментов има тенденција да биде во многу места, за жал прилично силен националистички и шовинистички раѓањето светската политика во иднина многу повеќе.

Други важни страници за патување, празници и географија

Германија и ЕвропаПразници и одмориСветот

Дали ви недостасува конкретни теми во нашиот форум за животни стилови? Среќни сме да снимаме нови теми кои не се нужно поврзани со семејството и децата. Разговарај со нас!

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.