Патување со куче | Миленичиња одмор

Бидејќи конечно е во добро заслужениот семеен одмор, но што да правиме со саканиот нос од крзно? Станува се повеќе и повеќе популарно да го однесе кучето заедно на големото патување, наместо да му го предаде на пријателите, роднините или кучето. Но, кога патувате со куче, мора да се мисли многу!

Патување со куче - Што треба да размислите

Впрочем, повеќето кучиња се целосно интегриран член на семејството. За секое второ семејство се планира годишен одмор за кучиња, кој многу повеќе придонесува за организација и планирање. На што треба да обрнете внимание и што мора да се направи и разјасни пред празник, ќе дознаете овде.

Кучиња во домаќинството
Патувајќи со кучето

одмор планирање

Ако некој не сака да се откаже од познатото друштво на четворица нозе на одмор во странство, прво треба да размисли за соодветна дестинација. Не сите земји имаат право тука. Така што не само луѓето, туку и кучето можат да уживаат во одмор во потполност, затоа треба да се занимавате со индивидуалните потреби на сите учесници.

За кучињата, попријатно е кога не е толку жешко и влажно. Покрај тоа, треба да има сенка и на кучето треба да им се даде можност да се пензионира во темни агли на одмор дома или стан.

Дали би сакале да се одморите во некој хотел, прашајте директно дали кучињата се дозволени во хотелот. Често, сепак, ова е изводливо за мала доплата.

Треба да обрнете повеќе внимание на земјата. Дали кучето е дозволено воопшто? Кои правила за водење на кучето се применуваат таму? Како оди патувањето - со автомобил, со воз или дури со авионот?

Да не се игнорираат се услови за влезшто може да варира од земја до земја. Информациите може да се најдат тука главно на веб-страниците на аеродромите (ако патувањето се должи со авион) или соодветното Министерство за надворешни работи. На пример, кучето мора да се вакцинира најмалку пред 6 недели против беснило при патување во странство, тогаш пасошот за миленичиња мора, се разбира, да се носи заедно.

Пред патување со кучето

Веќе неколку недели пред почетокот на посакуваниот одмор, треба да му го претставите носот на крзно на вашиот ветеринар и да подлегнете на сеопфатен преглед. Доколку вакцините се уште се потребни според барањата за влез во земјата за одмор, веднаш разговарајте со вашиот ветеринар.

Еден добар ветеринар потоа ќе ве упати во разговор за какви било опасности на одредиштето / во земјата на дестинација и објаснете кои мерки на претпазливост треба да се преземат во случај на кој било случај.

Особено животните во странство често се загрозени од болести со помала веројатност да бидат решени во Германија. Лајшманиозата, срцевините и ерлихиозата се само неколку од болестите што се пренесуваат преку комарци и крлежи кои брзо можат да го убијат. Во овој поглед: Подобро претпазливост од воздржаност.

Содржина за фармацевтско милениче

Затоа, при пакувањето, важно е да се состави и мала аптека за миленичиња, која вклучува не само индивидуални лекови на вашето куче, туку и некои работи кои можеби не се водат за исчезнати на одмор:

- маст
- Заштита од сонце за кратки коса кучиња
- Пинцети, газа завој, стерилни облоги
- Плетете ги пинцетите
- средство за дезинфекција
- Капки за очи и уво
- јаглен таблети
- Прашок за електролити
- Листа на ветеринари и ветеринарни клиники на дестинацијата

Пакувањето

Да, не само на човековите потреби багаж. Кучето треба, ако не мора во сопствениот куфер, да има сè што му е потребно за релаксиран и среќен престој. Со претходно креирана листа за проверка можете лесно да ги следите.

Важно тука - за разлика од нас луѓе кои сакаат да откријат многу нови работи на одмор - познати работи што кучето ги познава и сака од дома. Ова го олеснува кучето да се чувствува добро од дома.

Што спаѓа во кучето?

Кучиња на одмор
Кучиња на одмор

Во кучето багаж кога патуваат со куче припаѓаат главно:

- вообичаена храна, третира, коски за џвакање
- Сад за храна и пијалок
- Куче кошница / перница / ќебе
- Во зависност од температурата во ладилникот
- Шише за патни води
- пешкир
- играчки / полнети животни
- Миленичиња пасош
- Компонирана патна аптека
- Муцка, ако е потребно
- Поврзување, ременот, јаката
- адреса таг со адреса на стан / хотел и телефонски број
- Kotbeutel, пес свирче
- пасош на миленичиња во ЕУ
- Документи за осигурување на одговорност
- Грижа за шепи, очи и палто
- жичен јакна

Дали сте размислувале за сè, така што вашето куче може да се чувствува само колку на одмор како што правите? Дали контролниот список е исклучен и кутијата за транспорт за кучиња се совпадна со условите на летот и пасошот за миленичиња во чанта?

Потоа ви посакуваме возбудлив и прекрасен одмор со куче!