Песни од Свети Мартин | Музика за деца

Можеби има деца кои не се особено музички, но тоа има повеќе врска со тоа да не сакаат да пеат отколку да не можат да пеат.Детски песни и правење музика преку едноставни Римите поврзани со мало дејство ќе бидат запаметени дури и кај најмалото дете. И така функционираат и годишните песни на Свети Мартин.

Белешки и текст Санкт Мартин Лидер

Празникот Свети Мартин од Турс се слави на 11 ноември и е организиран различно во многу региони. За време на парадата на Свети Мартин, луѓето се придружени со монтиран Свети Мартин. Во зависност од регионот, тој носи костим на римски војник. Учесниците пеат Мартинслидер и се придружувани од музички бендови.

Со кликнување на врска се отвора страницата со текст и белешки од избраната песна на Свети Мартин:

Песни на Свети Мартин | Музика за деца - бесплатни страници за боење

Одам со мојот фенер

Песни на Свети Мартин | Музика за деца - бесплатни страници за боење

Фенер, фенер

Песни на Свети Мартин | Музика за деца - бесплатни страници за боење

Песна на Свети Мартин

 

Ве молиме, не двоумете се да контактирате со насако барате повеќе музички листови и стихови на детски рими. Среќни сме што додаваме повеќе лист музика со текст во нашата колекција лист музика за детски песни. Дизајнот на белешките и страниците за боење погодни за деца е сложен, но со задоволство ќе се обидеме доколку е потребно.