Играјте бродови со мијалник | Правила и образец

Потонување на бродовите Правилата се многу лесни и брзо објаснети: за да можете да играте „Battleship“ потребни ви се 2 играчи - или 2 групи како што се родител и дете.

Бродовите тонат правила на игра

Оваа игра можете да ја играте класично, не само на Интернет, бидејќи многу деца ја знаат во денешно време. Резултатот е игра која е прекрасна да се игра со семејството.

Како цел на играта, секој играч крие своја флота бродови од противникот. За да го стори тоа, тој влегува во сопствените бродови лево под „Сопствени бродови“. „Капетанот“ на противничката флота го прави токму истото на неговиот образец.

На десната страна, секој играч може да обележи хитови и промашувања на возниот парк. Во боја или претежно со крстови за хитови и кругови како промашувања. Полињата се погодуваат со употреба на координатите како комбинација на броеви и букви. На пример Ц7 ... и противникот тогаш вели дали ова е погодок или грешка. И дали бродот можеби е потонат.

Победува оној кој целосно ги погоди сите противнички бродови и со тоа ја потопи флотата на другиот.

Шаблон за мијалник на бродови

Со кликнување на образецот на играта се отвора формуларот Бродови во формат pdf:

Шаблон за мијалник на бродови
Шаблон за тонење на бесплатни бродови

Понатамошни правила

Постојат неколку правила за кои треба да зборувате пред да започнете со играта, особено ако играте со деца. Бидејќи некои соelвездија кога се градат бродовите може да доведат до забуна кај децата:

  • им е дозволено на бродовите да се судрат?
  • може бродовите да бидат поставени преку аглите?

Откако ќе бидат одговорени овие прашања, ништо не пречи на среќната семејна вечер. Можеби и нашата Шаблони за реки во градот?

 

Дали имате идеи за други игри за кои можеме да креираме шаблони за вас? Потоа слободно контактирајте не. Слободно контактирајте не ако барате многу посебна слика за боење со многу посебен мотив. Исто така, со задоволство ќе создадеме ваш личен образец за боење врз основа на вашите спецификации од фотографија.

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!