Спијте спијте мало дете - белешки и текст

Пеењето на римските расадници е вистинско и докажано помагало за спиење. Ефектот, меѓу другото, произлегува од фактот дека малите деца сакаат музика. Поблиските студии на тема здраво заспивање, исто така, покажуваат дека децата едноставно се одмораат подобро преку музика.

Белешки и текст спијат Шлаф Киндлин

Ниту родителите не треба да бидат експерти, за да ги направат достапни за нивните деца многуте придобивки од расадските рими за заспивање. Така што теренот е барем приближно исправен, вие сте добредојдени да го испечатите нашиот урнек за деца со белешки и текст од детската песна. Постарите деца исто така можат да обојат во листовите со белешки и текст! Durch Anklicken des Bildes öffnet sich die Malvorlage mit Noten und Text im pdf-Format:

 

Белешки и текст спијат Шлаф Киндлин
Белешки и текст спијат Шлаф Киндлин

Спиј бебе спиење текст

Спиј дете спиј!
Таткото ги чува овците
мајката го тресе дрвото,
тогаш сонот паѓа.
Schlaf, kidlein, schlaf!Schlaf, kidlein, schlaf!
Овците цртаат на небото:
Малите starsвезди се јагниња,
месечината, тоа е пастирот.
Спиј дете спиј!
Спиј дете спиј!
Па ќе ти дадам овца
со златно ellвонче,
тоа треба да ти биде соиграч.
Schlaf, kidlein, schlaf!Schlaf, kidlein, schlaf!
и не крцкај како овца:
Во спротивно ќе дојде малото куче на овчарот
и го гризнува моето лошо дете.
Спиј дете спиј!

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.